Mărturia șocantă a unei tinere după ce a fost drogată într-un club din Capitală

Ultima actualizare: 05-07-2019 20:37

Experienţă traumatizantă pentru o tânără din Bucureşti, după ce a petrecut într-un club renumit. A făcut greşeala să îşi lase băutura nesupravegheată în jur de două minute, suficient, spune ea, pentru că cineva să-i toarne ceva în pahar.

În scurt timp a leşinat, iar la spital medicii i-au găsit în sânge opioide şi amfetamină. Fata a făcut plângere la poliţie.

Victima, o tânără din Bucureşti, a ieşit în club cu nişte prieteni. Pe la ora 23 şi-a comandat o bere iar apoi a făcut câteva plăți pe telefon. Crede că atunci i s-au strecurat droguri în băutură.

Victimă: "Mi-am luat o bere, mi-am salutat prietenii, până în momentul în care mi s-a făcut rău, mi-am pierdut cunoştinţa. Am ajuns la Spitalul Universitar unde concluzia nu a fost a mea ci a doctorilor, faptul că am substanţe interzise în sânge pe care, de la sine înţeles, nu le-am consumat de bună voie. Opioide şi metamfetamină. Mă simţeam slăbită, mi se tăia vederea. Ceva specific a fost după leşin, când în loc să-mi revin, mă simţeam tot mai rău."

Imediat a făcut plângere la poliţie. Oamenii legii spun că în ultima vreme au anchetat un singur caz asemănător, care în final nu s-ar fi confirmat. Cred însă că există mult mai multe doar că victimele nu cer ajutor de ruşine.

Victimă: "Nu-mi venea să cred ce mi s-a întâmplat, până la episodul acesta credeam că consumul de droguri sub forma asta, pus în băutură de persoane străine este un mit urban, că se întâmplă în filme, aparent nu e chiar aşa."

Poliţiştii vin cu sfaturi pentru a evita astfel de situaţii.

În vest, acolo unde problema a devenit un adevărat fenomen, tinerii sunt învăţaţi să-şi protejeze băutura în baruri sau în cluburi ca pe ochii din cap. De pildă, sunt încurajaţi să-şi acopere paharele, inclusiv cu palma. Există şi anumite soluţii tehnice împotriva problemei. Paharele şi paiele îşi pot schimba culoarea în contact cu anumite droguri.

De asemenea, băutura nu ar trebui băută repede pentru a simţi dacă are un gust ciudat. La primele simptome de greaţă şi leşin, victimelor li se recomandă să sune îndată la 112.

Reprezentanţii clubului în care a avut loc incidentul spun că este prima dată când li se raportează un astfel de caz şi promit să colaboreze în cadrul anchetei.

Drogurile blochează respiraţia, iar în doze foarte mari, pot fi letale.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO