Eleva umilită pentru că a venit vopsită la scoală. Cum arată după ce s-a tuns singură în clasă


Ultimul update: Luni 15 Aprilie 2019 18:07
Data publicarii: Luni 15 Aprilie 2019 17:24
Categorie: Stiri actuale

E anchetă la şcoală gimnaziala din Carei, judeţul Satu Mare, după ce o elevă de clasa a cincea a fost pusă de diriginta ei să se tundă singură cu foarfecă în faţa clasei.

Fata venise câteva zile la rând cu părul vopsit, lucru care a înfuriat-o pe diriginta, mai ales că regulamentul şcolii interzice clar acest lucru.

Eleva şi-a deschis culoarea părului săptămâna trecută, iar diriginta ei susţine că i-a atras atenţia şi i-a cerut să îşi vopsească părul în culoarea naturală sau să se tundă.

Fata susţine însă că profesoara nu i-ar fi spus nimic. Şi joi, diriginta, care-i este şi profesoara de istorie, a venit la ora înarmată cu o foarfecă şi a obligat-o pe elevă să se tundă în faţa clasei. O altă colegă a ajutat-o, iar părul lung a fost retezat până la umăr.

Diriginta, cu 20 de ani experienţă la catedră, spune că școala are un regulament strict. Pe de altă parte directoarea şcolii condamnă gestul profesoarei şi a deschis o anchetă. Şi părinţii elevei sunt revoltaţi de cele întâmplate.

Diriginta a adus foarfeca de acasă

 

Fata, elevă în clasa a cincea, susţine că a fost cu mama ei la coafor şi cu acordul ei şi-a vopsit părul. Diriginta însă a văzut-o luni, iar joi a venit la clasa înarmată cu o foarfecă, povesteşte copilă.

Nicoleta Plank: „La ultima oră, a intrat în clasă foarte tulburată, şi-a aruncat geantă pe catedră şi mi-a pus o foarfecă pe bancă. Am apucat să-mi tai din păr puţin şi o colegă a spus că ştie să tundă şi a lăsat-o pe ea. De faţă cu toţi colegii, care au râs de mine."

Elevă s-a simţit umilită, spune şi mama ei.

Irina Plank, mamă: „Nu nu m-a zis nimic că nu-I bine aşa sau să facem ceva cu părul fetiţei. Supărată a venit cu capişonul în cap şi în breton i-a intrat cu foarfecă. Am fost azi la şcoală şi la poliţie pentru declaraţii. A recunoscut azi că n-a făcut bine. Dânsa a venit cu foarfecă de acasă şi nervoasă i-a zis: „Faci ce vrei.” Fetița a inceout să-şi taie din păr. A avut un păr foarte lung mai jos de mijloc"

Părinţii ei au cerut explicaţii conducerii şcolii şi au decis să meargă şi la poliţie să depună o plângere pentru rele tratamente aplicate minorului.

Gabor Plank, tatăl: A venit supărată şi tot plângând şi am aflat ce s-a întâmplat. A fost vopsită de la jumătate în jos blondă la o frizeriţă şi au tuns-o. Nu şi-a bătut joc de fata mea, m-a durat acest lucru. O să mergem mai departe în instanţă. Fetiţa de atunci nu mai poate dormi, se trezeşte uneori.”

Unii colegi ai dirigintei sunt de părere că profesoară a exagerat.

Colegă: „Există alte modalităţi de a rezolva anumite probleme şi trebuie găsite soluţiile potrivite. Nu e o măsură la locul ei.”

Şi directoarea şcolii considera gestul dirigintei deplasat.

Alina Mocanu, directoare școală: „N-a există o comunicare prea clară între doamna dirigintă şi elevă şi ea a luat această decizie de a-şi tăia păru. Noi vorm cerceta să vedem care este adevărul.”

Şi inspectoratul şcolar s-a autosesizat în acest caz.

Calin Durla, inspector școlar: „Probabil o fi având anumite nemulţumiri, dar nu şcoala este menită să aplice astfel de pedepse. Sancţiunile pot porni de la mustrare până la desfacerea contractului de muncă. "

Părinţii elevei aşteaptă acum rezultatele anchetei.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

FULLSCREEN
Eleva umilită pentru că a venit vopsită la scoală. Cum arată după ce s-a tuns singură în clasă
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO