Mărțișoare 2021. Ce cadouri poți face de 1 martie. Sunt pentru toate gusturile și toate buzunarele

Dată publicare: 01-03-2021 07:30
Dată actualizare: 01-03-2021 07:30


Mărțișoare 2021. Este primul an în care românii așteaptă la coadă zeci de minute ca să intre la târgurile de mărțișoare. Semn că, dincolo de tot și toate, încă suntem dornici să facem mici bucurii.

Pandemia n-a reușit, totuși, să aducă și pacea între tabere. Îi avem, o dată pe cei care spun că mărţişorul este doar un simbol. Dar apoi vin cei care cred că stârnesc emoție doar dacă dau câteva sute de lei pe o singură piesă.


O coadă de zeci de metri s-a desfăşurat, înainte de ora deschiderii, în faţa Muzeului Ţăranului Român. Bucureştenii au venit ca la pomul lăudat presupunând că în pom cresc mărtişoare tradiţionale. Oricum, peste tot căutările sunt ca-n pandemie. Alegeri grăbite, "la ochi".

Cei care au copii de vârstă şcolară fac achiziţii la pungă! Şi nici nu e prima tranșă!

„Pentru colege, le-am trimis la şcoală de vineri” spune o mămică

Mărțișoare 2021. Preţurile pleacă de la 1 leu. 3 lei costă cele cu rol de talisman şi mesaje ironice, în târgul din Braşov. Pisicile negre, pentru că aduc noroc, nu aduc ghinion. Ori, "Cea mai dulce soacră..."
Iar de la 4-5 lei deja intrăm în trendul sezonului- cele cu dimensiuni XXL.

 

Mărțișoare 2021. Se poartă cele aurite

 

Mărțişoare cu flori naturale de levănţică, fluturaşi plini cu floare de lavandă... sincer, acum mărţişoarele nu le mai purtăm în piept. Adevărul e că cele din sticlă, cât jumătate de palmă, ar sta bine doar pe un rever rezistent. Chiar şi pe post de pandantiv, te pot lăsa cu o durere discretă de ceafă.

Şi în piaţa Obor poţi găsi mărtişoare deosebite. Unele sunt lucrate artizanal, din material comun, apoi acoperite electrochimic cu un aur de 24K sau de rodiu pur. Cu siguranţă că stratul este foarte subţire, dar le poţi purta cu mândrie. Costa până la 80 de lei şi vin cu un certificat de autenticitate.

Important nu e preţul, ci simbolul.

Un mic simbol al primăverii, care stârnește haz pe internet, a fost sursă de inspiraţie şi pentru mărţişoarele alimentare. Deţinătorul unei tarabe din piaţa Traian foloseşte mărtişoare pentru fidelizarea clientelor.

Primesc mărţişor... o cutie de smântână!

Constantin Copcealău: „Noi luni nu suntem în piaţa volantă, şi aşa le dorim doamnelor o primăvară frumoasă. ”

Doar ca borcanul cu brânză de burduf şi cârnaţii sunt mărtişoare efemere... cele menite să fie păstrate tot restul anului stau în magazinele de bijuterii.

„În piaţă sunt pentru toată lumea, aici sunt mai aşa şi-aşa. Cu fluturaşi, cu inimioare...” spune o cumpărătoare

Cu trifoi, frunze, potcoave şi lalele. Au preţuri între 100 şi 250 de lei.


VIDEO PROTVPLUS.RO