Maria, bucuresteanca responsabila de o premiera absoluta. A castigat in instanta dreptul de a demola blocul vecinului
Un bucurestean a castigat in instanta dreptul de a demola blocul vecinului. A motivat ca uriasa constructie este ridicata la doar 3 metri de casa lui si ii ia toata lumina.
Blocul are 11 etaje intr-o zona in care nivelul de inaltime este de trei ori mai mic. Demolarea va fi platita de cel care a construit cladirea si de primaria care a dat avizele, conform deciziei instantei.
Maria Dinescu este proprietara acestei vile cu 3 etaje din cartierul Vitan. De 6 ani in camerele dinspre nord s-a lasat intunericul: la doar 3 metri a crescut un bloc de 11 etaje.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Citeste si:
≡► Cladirile istorice din Bucuresti, demolate ilegal pentru a construi artera Buzesti - Berzei - Uranus
≡► Bucuresti se transforma in Blocuresti. Primaria si dezvoltatorii lasa Capitala fara istorie
Asa ca a cerut in judecata demolarea blocului. Ca sa nu pateasca la fel ca altii care au obtinut o asemenea decizie fara a o pune cineva in practica, a solicitat dreptul sa demoleze chiar ea blocul. Si a castigat. "Demolarea costa 100 mii euro. Norocul este ca primaria e in litigiu. Face un proiect de demolare si va executa silit primaria", spune Nicusor Dan, presedintele asociatiei "Salvati Bucurestiul".
Instanta a stabilit ca primaria si dezvoltatorul vor plati demolarea. Reprezentantii primariei sectorului 3 au anuntat ca nu comenteaza cazul pana cand nu vor primi decizia instantei in scris. Nici dezvoltatorul blocului nu a fost mai vorbaret.
Chiar daca in acest caz decizia instantei nu e definitiva si poate fi atacata cu recurs, creeaza totusi un precedent. In cazul turnului de langa catedrala Sfantul Iosif din Bucuresti exista demult o decizie de demolare insa nu a fost executata.
"Arhiepiscopia are bani si sa se indrepte impotriva primariei si constructorului", spune Ofelia Barsan, avocat arhiepiscopia Romano-Catolica. Dar de la o decizie si pana la executarea ei uneori e o cale lunga si anevoioasa.