Cum a fost posibila ciocnirea celor doua tramvaie din Capitala. 18 persoane au ajuns la spital

×
Codul embed a fost copiat

Doua tramvaie s-au ciocnit in Capitala, iar oamenii se intreaba cat de sigur mai este transportul in comun, pe care-l folosesc zilnic.

Ca intr-un film de groaza, pasagerii aflati in vagoane au vazut cum unul dintre vehicule se rupe in doua si sare de pe sine in fata celuilalt, care l-a izbit in plin.

18 persoane, printre care si copii, au ajuns la spitalele din Capitala.

"Avem probleme cu transportul in comun", recunosc politistii, care anunta masuri drastice, pentru ca si in luna mai trei tramvaie au intrat unul in altul intr-un pasaj din Bucuresti.

Ciocnirea s-a produs in intersectia dintre Calea Rahovei si strada Sebastian din Capitala.

Citește și
Tramvai Lujerului
VIDEO.Momentul accidentului din Pasajul Lujerului. 15 persoane au facut plangere in cazul vatmanului
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Un tramvai care mergea catre Soseaua Alexandriei a deraiat si s-a rupt pur si simplu in jumatate. Partea din spate a ajuns pe contrasens, unde a fost izbita in plin de un alt tramvai, care venea din sens opus.

Cum a fost posibil?

"La jumatatea tronsonului s-a facut macazul fara stirea celuilalt, jumatate s-a dus inainte, jumatate a venit incoace. Tehnic este posibil", a explicat vatmanul.

O parte dintre pasageri, raniti mai usor, au ramas in tramvaie supravegheati de paramedicii care le-au acordat primul ajutor. Le-au fost puse gulere cervicale ca nu le fie agravate leziunile.

Rand pe rand, ranitii au fost dusi la ambulante. Tineri, batrani sau copii. Cand si-au dat seama ca au atat de multi raniti, echipajele SMURD au chemat autospeciala pentru victime multiple.

O femeie privea cu ochii inlacrimati catre ambulante. Fiul ei se afla intr-unul dintre tramvaie, insa zona a fost incercuita si nu poate ajunge la el.

Ranitii au fost impartiti la sase spitale din Capitala.

In urma ambulantelor care au plecat cu ranitii, au ramas anchetatorii care incearca sa afle de ce s-au ciocnit tramvaiele.

Cei de la RATB au anuntat si ei ca vor incepe o ancheta interna.

14.01 Seful Directiei Rutiere din Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR), Lucian Dinita, a declarat ca doua persoane sunt ranite grav in urma accidentului de tramvai produs miercuri in sectorul 5 si ca "exista o problema" la nivelul transportului public, care va fi discutata cu conducerea RATB.

"E o problema pe care o s-o discutam si cu conducerea RATB, (...) despre ceea ce inseamna preventie in transportul public de persoane", a spus Dinita.

Seful IGPR a adaugat ca, desi accidentul de miercuri "nu e unul grav", acesta vine la cateva saptamani dupa cel in care au fost implicate trei tramvaie la pasajul Lujerului, ceea ce "este regretabil".

Potrivit lui Dinita, cercetarile privind cauzele si imprejurarile accidentului de miercuri sunt in curs de desfasurare si exista mai multe ipoteze de lucru, inclusiv o defectiune tehnica si o culpa a unui vatman.

13.53 Sapte raniti au fost dusi la Spitalul de Urgenta Floreasca, trei la Bagdasar Arseni, unul la Elias, sase la Spitalul Universitar, in timp ce un copil a fost dus la Spitalul Grigore Alexandrescu avand o contuzie de coloana cervicala.

13.34 Un tramvai al liniei 41 care se retragea la depoul Alexandria a intrat in coliziune, miercuri, in jurul orei 12.27, cu un alt tramvai al liniei 32 care mergea spre Piata Unirii, cauza urmand a fi stabilita, a declarat pentru MEDIAFAX purtatorul de cuvant al RATB, Brandusa Raeceanu.

"Accidentul a avut loc in jurul orei 12.27, la intersectia Calea Rahovei cu strada Sebastian, un tramvai al liniei 41 care se retragea la depoul Alexandria intrand in coliziune cu un alt tramvai al liniei 32 care mergea spre Piata Unirii", a spus Brandusa Raeceanu.

Ea a mai spus ca deocamdata nu poate preciza din ce cauza s-a produs accidentul, aceasta urmand sa fie stabilita dupa ce vor fi incheiate cercetarile.

Brandusa Raeceanu a adaugat ca tramvaiele nu mai circula in zona producerii accidentului, iar pentru preluarea calatorilor a fost infiintata o linie naveta, care va circula in momentul in care traficul rutier va fi deschis in zona.

Unsprezece victime au primit ingrijiri medicale in urma accidentului din Rahova, in care au fost implicate doua tramvaie, traficul in zona fiind inchis din toate cele patru sensuri, a declarat purtatorul de cuvant al Brigazii Rutiere a Capitalei, Ioana Stancu.

"Deocamdata primeaza acordarea primului ajutor. Vom incepe si cercetarea la fata locului, pentru a stabili daca si ce regula a fost incalcata", a spus Ioana Stancu.

Ea a precizat ca traficul in zona intersectiei Calea Rahova cu strada Sebastian este inchis din toate cele patru sensuri, soferii fiind directionati spre Calea 13 Septembrie si soseaua Salaj.

Unul dintre vatmani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.

12.56 Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti, Daniel Vasile, a declarat, miercuri, ca sunt cel putin sase - sapte victime in urma accidentului de tramvai din Rahova, fiind solicitate echipaje de ambulanta suplimentare.

El a precizat ca alte patru - cinci persoane au suferit atac de panica.

"Doua ambulante au plecat deja, la fata locului sunt sapte echipaje ale SMURD si se solicita suplimetnarea ambulantelor", a spus Daniel Vasile.

13.03 Primele sase victime ale accidentului de tramvai din Rahova au fost transportate la spitalele Universitar si Bagdasar din Capitala, a declarat, miercuri, coordonatorul SMURD Bucuresti, medicul Bogdan Oprita.

"Niciuna dintre victime nu este in stare grava. Primele sase victime ale accidentului au fost transportate la spitalele Universitar si Bagdasar din Capitala", a spus Bogdan Oprita.

El a precizat ca pana la ora transmiterii acestei stiri sunt opt victime, printre care si un copil de 10-11 ani. Una dintre victime, o femeie, are o contuzie la nivelul coloanei vertebrale, in zona cervicala, o alta avand o posibila fractura la membre.

Oprita a mai spus ca echipajele medicale continua investigatiile, pentru a stabili daca si alte persoane au fost ranite.

Accidentul a avut loc in zona intersectiei Calea Rahova cu strada Sebastian, a declarat pentru MEDIAFAX purtatorul de cuvant al Brigazii Rutiere a Capitalei, Ioana Stancu.

La fata locului au fost trimise mai multe echipaje de politie si de interventie.

Potrivit primelor declaratii ale martorilor, in urma accidentului ar fi ranite cel putin doua persoane.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
Incident extrem de grav in Capitala. Doi stalpi RATB s-au prabusit pe sosea si au lovit doua femei
Incident extrem de grav in Capitala. Doi stalpi RATB s-au prabusit pe sosea si au lovit doua femei

Cei doi stalpi, de cateva sute de kilograme fiecare, au cazut pe Soseaua Iancului, lovind doua femei care asteptau tramvaiul in statie.

VIDEO.Momentul accidentului din Pasajul Lujerului. 15 persoane au facut plangere in cazul vatmanului
VIDEO.Momentul accidentului din Pasajul Lujerului. 15 persoane au facut plangere in cazul vatmanului

Se face lumina in cazul accidentului de tramvai petrecut in pasajul Lujerului. Anchetatorii au vizionat si au dat publicitatii imaginile surprinse de camerele de supraveghere in momentul in care 3 trenuri, pline de calatori, s-au izbit intre ele.

Experiment StirileProTV: filmul accidentului din Pasajul Lujerului. Cum putea fi evitat carambolul
Experiment StirileProTV: filmul accidentului din Pasajul Lujerului. Cum putea fi evitat carambolul

"Aveam viteza mare la intrarea in pasaj", le-ar fi spus politistilor vatmanul care a provocat accidentul de la Lujerului. Stirile ProTV au realizat un experiment, ca sa intelegem de ce s-au ciocnit cele trei tramvaie si au fost raniti zeci de oameni.

Recomandări
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare
Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare

Este alertă în Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.