Inspectia Muncii: Cazul din Rahova este accident de munca, un vatman a fost ranit si dus la spital

Ultima actualizare: 05-11-2012 10:55
Accident tramvaie Rahova

Ciocnirea celor doua tramvaie, la intersectia Calea Rahovei cu strada Sebastian, a fost incadrata in categoria accidentelor de munca, deoarece unul dintre vatmani a fost ranit si transportat la spital.

Inspectorul general de stat a spus ca, dupa verificari la locul accidentului, acesta a fost incadrat in categoria accidentelor de munca, a declarat, miercuri, pentru Mediafax inspectorul general de la Inspectia Muncii, Dantes Bratu.

El a precizat ca nu sunt dubii cu privire la incadrarea in accident de munca, deoarece unul dintre vatmani, o femeie, a fost ranita si transportata la spital.

ISU Bucuresti: 18 persoane au fost ranite in urma accidentului de tramvai din cartierul Rahova

Dantes Nicolae Bratu a precizat ca dupa identificarea tuturor victimelor se va stabili daca este un accident colectiv de munca. Potrivit legii, un incidentul poate intra in categoria accidentelor colective de munca daca cel putin trei dintre victime erau in timpul programului de lucru, daca se deplasau de acasa spre locul de munca sau invers.

In acest caz, inspectorii de munca au demarat cercetari. Regia Autonoma de Transport Bucuresti a inceput, miercuri, o ancheta interna pentru a stabili din ce cauza s-au ciocnit cele doua tramvaie ale liniilor 41 si 32, la intersectia Calea Rahovei cu strada Sebastian.

Potrivit reprezentantilor RATB, conducerea regiei a dispus efectuarea unei anchete interne, in functie de rezultate urmand a se aplica masurile legale. Un tramvai al liniei 41 care se retragea la depoul Alexandria a intrat in coliziune, miercuri, in jurul orei 12.27, cu un alt tramvai al liniei 32 care mergea spre Piata Unirii, cauza urmand a fi stabilita, a declarat pentru Mediafax purtatorul de cuvant al RATB, Brandusa Raeceanu.

"Accidentul a avut loc in jurul orei 12.27, la intersectia Calea Rahovei cu strada Sebastian, un tramvai al liniei 41 care se retragea la depoul Alexandria intrand in coliziune cu un alt tramvai al liniei 32 care mergea spre Piata Unirii", a spus Brandusa Raeceanu.

Optsprezece persoane au fost ranite in urma accidentul din Rahova. Acestea au policontuzii si traumatisme, fiind transportate la spitalele Floreasca, Universitar, Bagdasar, Elias, Universitar si Grigore Alexandrescu, dupa investigatii urmand sa se stabileasca daca vor fi internate, a declarat medicul Bogdan Oprita.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO