Mai mulți copii și adulți din Buzău, împărtășiți cu aceeași linguriță și din același potir

Ultima actualizare: 16-08-2020 19:04
biserica
Getty

Mai mulţi buzoieni, copii şi adulţi, au fost împărtăşiţi, în pofida precauţiilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19, cu aceeaşi linguriţă şi din acelaşi potir în Catedrala Sfântul Sava.

La ceremonie ar fi asistat şi preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu, cu ocazia sfinţirii Catedralei de la Buzău, transmite News.ro.

Duminică dimineaţă un sobor de cinci preoţi în frunte cu Înaltpreasfinţitul Ciprian Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei a oficiat slujba de sfinţire a Catedralei Sfântul Sava urmată de Sfânta Liturghie. Ceremonia de sfinţire a început în jurul orei 7.00 şi s-a finalizat la orele prânzului. Accesul credincioşilor în biserică a fost limitat, iar mare parte din cei prezenţi au purtat mască.

Pe lângă preoţi şi membrii corului bisericesc care nu au purtat măşti au existat şi credincioşi care au renunţat la aceasta în interiorul bisericii. Printre aceştia şi primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, dar şi alţi invitaţi.

Sosirea preşedintelui Camerei Deputaţilor a fost anunţată pentru ora 10.30, când primarul municipiului Buzău a ieşit din biserică şi s-a întors însoţit de Marcel Ciolacu, ambii purtând mască. După sosirea lui Ciolacu, un preot s-a deplasat la persoanele care nu purtau mască, cerându-le să respecte regulile şi să îşi acopere nasul si gura.

La finalul Sfintei Liturghii, mai mulţi copii, dar şi adulţi, au fost împărtăşiţi de preoţi cu aceeaşi linguriţă, în pofida precauţiilor impuse de pandmeia de COVID -19, la ceremonie fiind prezent şi Marcel Ciolacu. De asemenea, şi preoţii care au oficiat slujba au primit împărtăşanie direct din potir de la Înaltpreasfinţitul Ciprian.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO