Autoritatile romane simuleaza o situatie in care imigrantii ar veni si la noi. Masurile luate de vicepremierul Oprea

Ultima actualizare: 22-09-2015 06:58

Viceprim ministrul pentru securitate nationala, Gabriel Oprea, a dispus sporirea fortelor la frontiera Romaniei cu Serbia si intensificarea masurilor de siguranta in zona.

Aici are loc un exercitiu de testare a capacitatii autoritatilor romane de a face fata valurilor de migranti sositi in statele din vecinatatea tarii noastre. Mai exact, in zona au fost trimisi mai multi politisti de frontiera, cat si jandarmi, pompieri si aeronave ale Inspectoratului General de Aviatie, care supravegheaza zona. Oficialii testeaza astfel viteza de reactie si numarul necesar de forte in cazul in care ar aparea probleme de-a lungul frontierei noastre, de aproximativ 250 de kilometri.

Ministerul de Interne a anuntat sambata ca desfasoara un exercitiu in judetul Timis, in contextul crizei imigrantilor, ce a creat probleme in mai multe tari din jur, in special la punctele de granita.

Potrivit unui comunicat al Directiei de Informare si Relatii Publice al MAI, exercitiul este organizat din dispozitia viceprim-ministrului pentru securitate nationala Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne.

"In aplicarea deciziilor luate de catre Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta condus de vicepremierul Gabriel Oprea, in ultimele saptamani, autoritatile romane au intensificat masurile de siguranta la frontiera Romaniei cu Serbia, prin dislocarea unor forte si mijloace logistice suplimentare din cadrul Ministerului Afacerilor Interne", precizeaza comunicatul.

Exercitiul reprezinta o continuare a masurilor preventive si pro-active luate la nivelul institutiilor cu atributii din cadrul Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO