Lupte de strada intre interlopi pentru suprematia in comertul ilegal cu fier vechi furat de la Sidex

Ultima actualizare: 04-11-2012 13:05

Razboi de strada la Umbraresti, in judetul Galati. Doua grupari din lumea interlopa s-au batut cu sabii, bate si pistoale printre trecatorii care puteau fi oricand raniti.

Unul dintre combatanti a murit in ambulanta si alti doi au ajuns la spital. S-au luptat pentru suprematia in comertul ilegal cu fier vechi, furat de regula de la Combinatul Siderurgic din Galati.

Aproape de miezul noptii, cei trei tineri, doi dintre ei frati, se intorceau acasa. La un moment dat, cateva masini i-au blocat in trafic si mai multi indivizi au tabarat asupra lor.

Masina in care se aflau cele trei victime a fost oprita si a avut loc o incaierare generala, in urma careia un barbat de 36 de ani a decedat.

Cele doua grupari, implicate in afacerile cu fier vechi, s-au batut cu sabii si bate, dar un individ a folosit si un pistol cu bile de cauciuc. Unul dintre frati a murit in urma taieturilor si loviturilor la cap, ceilalti au scapat cu fuga.

Victimele povestesc ca de acum cateva zile au primit amenintari de la banda rivala. De altfel, conflictele intre ei sunt de ani buni, de cand au inceput sa fure fier vechi de la Combinatul Siderurgic Galati si isi imparteau teritoriul.

Chiar unul dintre raniti, Adrian SAndica, a facut patru ani de inchisoare pentru asemenea furturi.

Acum, de pe patul de spital povesteste cum rivalii vor sa il inlature din afacere

Fratele lui a sfarsit in conflictul de luni seara. Acasa il asteptau sotia si o fetita de trei ani. Familia recunosate ca singura lor sursa de venit era fierul vechi.

In mafia fierului vechi, acesti indivizi reprezinta doar o veriga.

De altfel, oamenii din mai multe localitati din Galati traiesc din colectarea fierului vechi. Odata stranse, bucatile de fier sunt depozitate, apoi plimbate cu acte fictive de la o firma la alta de indivizi care au facut averi uriase.

Unii si-au ridicat palate din aceste afaceri ilegale, asa cum e la Ivesti, unde, spun anchetatorii, ar locui liderii multor clanuri acuzate de crima organizata.

Culisele mafiei fierului vechi de la Galati, dar si din alte zone din tara, duminica intr-o editie speciala Romania, te iubesc.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO