Luminițele de Crăciun s-au aprins sub privirile a zeci de mii de oameni la Timişoara, Braşov, Târgu Jiu şi Cluj

02-12-2019 08:31


De Ziua Naţională, multe alte oraşe s-au îmbrăcat în straie de lumină - Timişoara, Braşov, Târgu Jiu şi Cluj.

Sub privirile a mii de localnici, dar şi turişti, s-au aprins luminiţele de Crăciun şi s-a dat, astfel, startul sărbătorilor de iarnă.

Organizatorii şi-au propus să prezinte tot ce au mai frumos oraşele lor, mai autentic şi mai inedit.

Timișoara a dat startul

 

Timișoara a dat startul aseară târgului de Crăciun, iar sute de oameni s-au înghesuit să surprindă momentul în care ornamentele de pe străzi și decorurile de poveste s-au învăluit în lumina chiar de ziua României.

Brad de 31 de metri, la Brașov

 

Și la Brașov, un brad înalt de 31 de metri, decorat cu peste 700.000 de beculețe, a transformat centrul orașului într-o adevărată feerire. Celebrul regizor TV Charlie Ottley, realizator al seriei Wild Carpahia, a fost cel care a apăsat pe butonul ce a luminat orașul. El spune despre Brașov că e o destinație care nu trebuie ratată

„Iubesc Brașovul, mă simt că și cum aș fi fost adoptat de acest oraș, este ca o casă pentru mine, chiar locuiesc aici, aproape, o mare parte din timp”, spune Charlie Ottley.

Piața Sfatului pare decupată din basme, iar căsuța lui Moș Crăciun îi atrage ca un magnet pe copii.

Dulciuri delicioase, globuri strălucitoare, suveniruri atent meșteșugite și bunătățuri de pus pe masă - toate se găsesc în căsuțele din jurul bradului, luminate și ele ca-n povești.

"Mi-aduc aminte de anii copilăriei globurile de sticlă. Acum totul e mai mult de plastic. Și le fac cadou și nepoților mei”, spune o turistă.

Mii de oameni au asistat la aprinderea beculețelor, la Cluj

 

Și la Cluj, orașul și-a luat haina de sărbătoare și mii de oameni au asistat la aprinderea luminilor de sărbători. Cu toții s-au bucurat de concertele care au avut loc în Piața Unirii.

Cu mic, cu mare, cu toții s-au bucurat de acest moment care ne aduce și mai aproape de magia sărbătorilor de iarnă.

Spectacol cu 10.000 de oameni, la Târgu Jiu

 

La Târgu Jiu, iluminatul ornamental a fost aprins aseară într-un spectacol la care au participat circa 10.000 de oameni în centrul orașului. O elevă olimpică a fost cea care a urcat pe scenă și a apăsat butonul care a aprins milioane de luminițe.

Cât despre bradul din centrul orașului, este unul natural, care îl ține în continuare în depozite pe cel de 100.000 de euro despre care acum doi ani vorbea toată România.

VIDEO PROTVPLUS.RO