Ludovic Orban: Suntem într-un moment de cumpănă. Dacă va fi nevoie, vom lua orice măsură se va impune

Dată publicare: 08-07-2020 19:08
Dată actualizare: 08-07-2020 19:19


Ludovic Orban

Premierul României, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că România se află într-un moment de cumpănă, din cauza numărului mare de noi cazuri, și că, dacă va fi nevoie, Guvernul va lua măsurile care se impun.

Declarațiile LIVE TEXT ale lui Ludovic Orban:

- Cauza principală a numărului mare este nerespectarea măsurilor impuse de autorități.

- Suntem într-un moment de cumpănă, există riscul unei creșteri de cazuri.

- Transmit un mesaj Parlamentului și sper că va adopta legea care să permită posibilitatea instituirii carantinei și a autoizolării la domiciliu. Sunt lucruri fundamentale, de care avem nevoie.

- Vreau să transmit un mesaj. Doar Guvernul, doar autoritățile nu pot să asigure stăvilirea epidemiei și revenirea la normalitate. Avem nevoie de implicarea tuturor instituțiilor.

- De la începutul epidemiei, împreună, cetățenii români și autoritățile au făcut eforturi fără precedent, au suportat privațiuni și s-au implicat responsabil în asigurarea stăvilirii epidemiei. Ar fi păcat dacă acum, când suntem din nou în pericol, responsabilitatea față de societate nu revine în comportamentul comun.

- Din păcate, ne-am confruntat în ultimele luni cu campanii organizate care au avut ca scop să determine românii să nu creadă în virus, să ignore pericolul și vedem că, din păcate, aceste campanii au dus la consecințe.

- Numărul celor care nu respectă regulile a crescut.

- Guvernul nu dorește să reinstituie nicio restricție, nu dorește să ia nicio măsură care să afecteze economia. Și așa, economia românească a fost afectată grav de această epidemie. Dimpotrivă, a pus la punct un plan economic, bazându-se pe investiții, pentru a asigura o revenire cât mai rapidă a economiei.

- Pe de altă parte, dacă va fi nevoie, vom lua orice măsură se va impune, pentru că punem pe primul plan sănătatea și viața românilor.

- Vreau să transmit un mesaj fiecărui român. Virusul nu iartă pe nimeni, nici pe aceia care nu cred în virus. Dacă cineva ignoră regulile, atunci când se îmbolnăvește nu se pune în pericol numai pe el, ci și pe cei dragi. Dacă nu vă pasă de sănătatea voastră sau credeți că nu este pericol, vă rog să vă pese de fratele, de mama, de copilul dumneavoastră. Doar împreună, solidari, și respectând reguli simple, care sunt stabilite de specialiști, putem să readucem lucrurile la normal și putem să luptăm eficient cu epidemia.

Joi, la Palatul Victoria este anunțată, de la ora 17.00, ședință de Guvern.

Iohannis: ”Astăzi este o zi tristă”

 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că este o zi tristă în România, din cauza numărului ”record” de îmbolnăviri cu COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore.

"Astăzi este o zi tristă. Avem un număr record de persoane găsite pozitiv cu noul coronavirus. Peste 550 de persoane care au fost detectate de ieri până azi", a spus Iohannis.

El a făcut apel la purtarea măştii de protecţie, la distanţă fizică şi la spălarea mâinilor.

”Dacă situația se înrăutățește, putem să revenim la măsuri mai restrictive” - a avertizat Iohannis, după ce a vizitat Institutul Cantacuzino.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO