Locuinte inundate, culturi distruse si animale ucise, dupa ce o furtuna a lovit in Suceava


Ultimul update: Duminica 05 Mai 2013 00:08
Data publicarii: Joi 02 Mai 2013 08:34
Categorie: Stiri actuale

Blestemul apelor in Saptamana Patimilor - de asta au parte oamenii din localitatea suceveana Liteni. Dupa ce in ultimele zile temperaturile au fost extrem de ridicate, miercuri o furtuna puternica a maturat totul in cale.

A plouat mai putin de o ora, dar cantitatile de precipitatii au fost extrem de mari.

Apa s-a adunat de pe versanti, iar cum santurile erau infundate si canalizarea inexistenta, dezastrul a fost inevitabil.

Furtuna a inceput la pranz si nu a durat mai mult de 30 minute. Ploaia puternica a fost insotita si de grindina, iar in scurt timp oamenii s-au trezit inconjurati de apa.

Apele au carat si malul de pe versanti, care a navalit in curti, a distrus culturile si a omorat si animalele. Oamenii au crezut ca vine potopul peste ei.

In unele gospodarii, apa a ajuns pana la ferestre, iar unele case din chirpici s-au daramat pur si simplu. Dupa potop, oamenii au incercat sa mai salveze cate ceva.

Nu este pentru prima oara cand acesti oameni sunt ingenuncheati de ape. Autoritatile n-au facut insa pana acum prea multe pentru a preveni inundatiile. E drept ca nici oamenii nu se omoara sa-si asigure locuintele.

Dan Hoffman, ISU Suceava: "Am constatat aproximativ 50 de gospodarii afectate. 14 gospodarii afectate in care a intrat apa in case".

Gheorghe Purnichi, ISU Primaria Liteni: "Dezastru din doua motive: cantitatea mare de precipitatii intr-un timp scurt, versantii de pe care lipseste vegetatia si terenurile agricole proaspat lucrate, care au antrenat o cantitate mare de mal".

Localnicii incearca acum sa-si curete casele de namol pentru a putea intampina Pastele cum se cuvine.

Cod portocaliu de inundatii pe Dunare. Apa a invadat totul in Insula Mare a Brailei
Situatia a devenit critica in Delta. Pericolul inundatiilor, dublat de pericolul poluarii chimice
FULLSCREEN
Locuinte inundate, culturi distruse si animale ucise, dupa ce o furtuna a lovit in Suceava
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO