Liviu Dragnea, intrebat despre desfiintarea pilonului II de pensii: "O prostie!"


Ultimul update: Duminica 02 Iulie 2017 07:41
Data publicarii: Joi 29 Iunie 2017 15:23
Categorie: Stiri actuale
liviu dragnea inquam

Liviu Dragnea a declarat joi, la Parlament, intrebat despre desfiintarea pilonului II de pensii, in urma afirmatiei ministrului desemnat pentru Finante, Ionut Misa, ca este „o prostie”, fara sa doreasca sa faca si alte completari.

Chestionat despre desfiintarea pilonului II de pensii, Liviu Dragnea a raspuns scurt: "O prostie”. In ceea ce priveste tensiunile din cadrul coalitiei de guvernare, liderul PSD a spus ironic ca exista „tensiuni foarte mari”, deoarece „s-au certat pe cravata”.

Ministrul desemnat pentru Finante, Ionut Misa, a sustinut ca Pilonul II de pensii, care administreaza active de aproape 40 de miliarde lei, va fi desfiintat, banii vor fi returnati contribuabililor, iar acestia vor trebui sa aleaga intre Pilonul I, de stat, sau Pilonul III, privat. Misa nu considera ca aceasta masura este o nationalizare a pensiilor private.

In luna aprilie, fondul de pensii NN si-a anuntat clientii carora le administreaza pensia privata obligatorie ca in ultimele saptamani au existat discutii in spatiul public privind o eventuala decizie de nationalizare a fondurilor de pensii private si le recomanda sa se informeze despre contextul pietei.

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a decis in aprilie sanctionarea fondului de pensii private NN Pensii cu o amenda de 750.000 lei, reprezentand 1% din capitalul social al fondului, de 75 milioane lei, aceasta fiind cea mai mare amenda aplicata de ASF de la infiintare, si a decis retragerea autorizatiei directorului general Raluca Tintoiu, din cauza mesajului trimis clientilor, legat de nationalizarea fondurilor de pensii private.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO