VIN ZAPEZILE: Cod portocaliu de ninsori in 10 judete. In mai multe zone din sudul tarii ar putea fi emis COD ROSU

×
Codul embed a fost copiat

Adapostiti-va si nu porniti la drum. De duminica, ora 20:00, viscolul va matura sudul si estul Romaniei. Zece judete intra sub incidenta unui in cod portocaliu de vreme severa, iar alte 25 vor fi sub cod galben.

Cititi in acest articol:
-► Desfasurarea evenimentelor live-text
-► Cod portocaliu de ninsori in 10 judete
-► Ministrul de Interne, Gabriel Oprea: Nu au fost drumuri inchise din cauza zapezii
-► In mai multe zone ar putea fi emis COD ROSU
-► Prognoza meteo pana miercuri

Codul portocaliu de ninsori, viscol, precipitatii mixte si polei este valabil in judetele Buzau, Vrancea, Braila, Ialomita, Galati, Vaslui, Bacau, precum si in zona de munte a judetelor Arges, Dambovita si Prahova.

In Capitala si alte 25 de judete din tara, respectiv Ilfov, Giurgiu, Mehedinti, Dolj, Gorj, Olt, Teleorman, Valcea, Calarasi, Constanta, Tulcea, Neamt, Suceava, Botosani, Iasi, Bistrita-Nasaud, Mures, Harghita, Covasna, Brasov, Maramures, Sibiu, Alba, Hunedoara si Caras-Severin, va fi cod galben de ninsori, viscol, precipitatii mixte si polei, in acelasi interval.

Autoritatile sunt deja in alerta, gata sa intervina. In functie de gravitatea situatiei, meteorologii iau in calcul sa anunte COD ROSU pentru Ialomita, Braila, Buzau si Vrancea. In aceasta zona, crivatul a facut prapad in fiecare iarna.

Citește și
cover ninsori
Valuri de 8 metri, drumuri de cosmar si zeci de localitati fara energie electrica. Iarna a revenit in forta in Romania
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

"Daca aveti senzatia de deja-vu, nu sunteti prea departe de adevar. Daca in zonele joase dintre munti e mereu ger de crapa pietrele, in exteriorul Carpatilor se dezlantuie urgia.

De ce mereu in Baragan? Simplu: aici se uneste crivatul, vantul care vine din campiile ruse si bate perpendicular peste localitatile si drumurile din sud-est, cu aerul umed venit direct din Oceanul Atlantic.

Ce inseamna asta? La -3 grade in termometre, la noapte la Ramnicu Sarat si la vant de 50 de kilometri pe ora, senzatia resimtita este de -14, -15 grade.

Ministerul de interne a anuntat ca a mobilizat oamenii si ca va inchide drumurile, daca va trebui. Tot ei anunta: stati acasa la noapte, iar, daca tot plecati, faceti plinul la masina, luati-va mancare, apa, paturi si lanterne, pentru orice eventualitate.", a relatat corespondentul StirileProTV Catalin Radu Tanase.

Desfasurarea evenimentelor live-text

UPDATE 19:45 Masuri preventive luate de autoritati in judetul Braila, aflat sub incidenta codului portocaliu

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Braila, colonelul stefan Stoian, urmare a intrarii in vigoare, duminica seara, a codului portocaliu de ninsori si viscol, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Braila s-a intrunit si a luat o serie de masuri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, la nivelul comitetelor locale pentru situatii de urgenta din judetul Braila s-a dispus obligativitatea instituirii serviciului de permanenta la toate primariile, asigurarea transportului din timp spre unitatile spitalicesti a persoanelor care necesita tratament prin dializa, precum si a gravidelor care trebuie sa nasca la termen in aceasta perioada, dar si identificarea, monitorizarea si asigurarea strictului necesar persoanelor singure, fara ajutor sau cele cunoscute ca fiind fara adapost.

De asemenea, reprezentantii Comitetului pentru Situatii de Urgenta Braila au dispus pregatirea spatiilor de cazare pentru persoanele surprinse in trafic.

In cadrul aceleiasi sedinte s-a luat hotararea ca la nivelul ISU Braila, Inspectoratului de Jandarmi Judetean si a Garnizoanei Braila sa fie constituite echipe formate din 10 - 15 militari, care vor interveni punctual la potentiale situatii de urgenta generate de zapada si viscol.

”Pentru cautarea si salvarea persoanelor surprinse in trafic si a persoanelor cu afectiuni medicale, pe raza judetului Braila vor actiona o autosenilata de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Dunarea” al judetului Braila, iar in sprijin de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Horea” al judetului Mures, o autosenilata si o autospeciala de transport victime multiple”, a declarat, duminica, pentru MEDIAFAX purtatorul de cuvant al ISU Braila, stefan Stoian.

Autoritatile brailene iau in calcul, daca situatia o va impune, sa dispuna restrictionarea accesului sau inchiderea anumitor drumuri sau sectoare ale acestora.

UPDATE 18:50 Mijloacele de interventie, suplimentate in opt judete care vor fi sub cod portocaliu de ninsoare

De la inspectoratele pentru situatii de urgenta care nu sunt sub atentionari de fenomene meteo periculoase au fost mobilizate 12 autospeciale si senilate care vor actiona in aceasta noapte in opt judete, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

De la ISU Iasi s-a deplasat in judetul Vaslui o autospeciala de transport persoane si victime multiple (ATPVM - autospeciala de capacitate mare, 4x4) si o senilata, iar catre judetul Bacau o alta ATPVM. Totodata, judetele Arges si Olt vor avea o capacitate de interventie sporita intrucat beneficiaza, fiecare, de cate o autospeciala tip ATPVM din cadrul ISU Dolj.

Trei mijloace de interventie au plecat de la ISU Mures catre judetul Buzau (o autospeciala tip ATPVM) si catre judetul Braila (o senilata si o autospeciala tip ATPVM).

De asemenea, de la ISU Bucuresti au fost trimise in judetele Ialomita si Buzau doua autospeciale tip ATPVM.

ISU Timis a trimis catre judetul Dambovita o autospeciala tip ATPVM si o senilata, iar de la Unitatea Speciala de Interventie in Situatie de Urgenta Ciolpani a fost trimisa o senilata in ajutorul autoritatilor din judetul Ialomita.

Toate aceste mijloace tehnice de interventie au echipaje complete si sunt pregatite sa actioneze incepand din aceasta noapte, potrivit MAI.

UPDATE 17:25 Directorul ANM a declarat ca este posibil sa fie emis COD ROSU pentru mai multe judete.

"Incepand de duminica seara pana luni seara, intensitatea maxima a viscolului va fi dupa ora 2 la noapte, pana dupa ora 12 ziua. Nu excludem posibilitatea ca in timpul maximului viscolului, ca si anii trecuti, e posibil daca se depasesc 90 de km/h, ANM sa emita COD ROSU. Din informatiile pe care le detinem, cu probabilitate mare in zonele Buzau, nordul judetului Ialomita, Faurei, Braila, Ramnicu Sarat si sudul judetului Vrancea.", a precizat Ion Sandu, directorul ANM.

UPDATE 17:10 Ialomita: Politia recomanda soferilor sa nu plece la drum in noaptea de duminica spre luni

Potrivit unui comunicat dat publicitatii, duminica, de Inspectoratul de Politie Judetean Ialomita, politistii din acest judet le recomanda conducatorilor auto sa evite sa plece la drum in noaptea de duminica spre luni, in conditiile in care Ialomita este unul dintre judetele pentru care a fost emisa avertizare meteo cod portocaliu de ninsori, viscol si polei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Daca este absolut necesar ca unii dintre soferi sa plece la drum, politistii ii sfatuiesc pe acestia sa aiba carburant suficient, dar si rezerve de hrana si apa, precum si paturi, nisip, lopata si lanturi antiderapante. Daca traficul rutier se va intrerupe din cauza zapezii, conducatorii auto sunt rugati sa scoata autovehiculele in afara partii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszapezire sa intervina.

Peste 250 de politisti din cadrul IPJ Ialomita sunt mobilizati in aceasta perioada pentru a asigura masurile de siguranta publica si pentru a interveni in sprijinul populatiei. Dintre acestia, peste 25 de politisti de la Politia rutiera vor fi in strada pentru a oferi sprijin conducatorilor auto si pentru a lua masurile necesare in cazul in care situatia meteo impune inchiderea unor sectiuni de drum afectate de viscol. Vor fi folosite toate autospecialele din dotarea IPJ Ialomita, precizeaza sursa citata.

UPDATE 15:45 Trafic ingreunat de ninsoare in opt judete din vest si sud, inclusiv pe autostrada

Ninsoarea se semnaleaza si pe tronsoanele Faget-Lugoj, Timisoara-Arad si Pecica-Nadlac ale autostrazii A1, unde se actioneaza cu utilaje de deszapezire si imprastiere a materialului antiderapant, precum si pe drumurile nationale si europene din judetele mentionate.

Pe DN1 Brasov-Bucuresti se circula ingreunat, pe tronsonul cuprins intre statiunile montane Predeal si Sinaia, mai ales pe sensul de coborare. De aceea, Centrul Infotrafic recomanda utilizarea rutei ocolitoare DN1A Sacele-Cheia-Ploiesti.

Totodata, Centrul Infotrafic recomanda soferilor sa evite deplasarile, iar in situatia in care este neaparat necesar sa plece la drum, sa se documenteze cu privire la starea carosabilului si condiţiile meteo existente si sa aiba autovehiculele echipate pentru circulatia in conditii de iarna.

UPDATE 15:30 Trei persoane au fost ranite in Timis, dupa ce masinile in care erau s-au ciocnit din cauza ninsorii

Purtatorul de cuvant al IPJ Timis, Ionut Bocancea, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca intre localitatile Topolovatu Mare si Sustra, pe DN 6, soferul unui autoturism nu a adaptat viteza la starea vremii, in conditiile in care ningea viscolit si a derapat, masina intrand pe contrasens si lovind un alt autoturism care circula regulamentar.

”Intr-o curba la stanga, vazand ca din sens opus se apropie o coloana de masini, soferul unui autoturism a considerat necesar sa franeze, apoi a intrat in derapaj, patrunzand pe sensul opus, unde a intrat in coliziune cu un alt autoturism care circula regulamentar”, a declarat Ionut Bocancea.

Din cauza impactului, cei doi soferi si un pasager au fost raniti, fiind transportati la Spitalul Judetean din Timisoara pentru ingrijiri medicale.

Politistii au intocmit pe numele soferului care a produs accidentul dosar penal pentru vatamare corporala din culpa si au deschis o ancheta.

UPDATE 14:00 Braila: Trei persoane au fost ranite in accidente produse din cauza zapezii, poleiului si vitezei

Potrivit unui comunicat remis, duminica, de IPJ Braila, unul dintre accidente a avut loc, sambata, pe DN 21 A, intre localitatile Baraganul si tandarei. in urma cercetarilor, politistii au stabilit ca un tanar de 24 de ani, din orasul Ovidiu, judetul Constanta, nu a adaptat viteza la carosabilul acoperit cu zapada si a pierdut controlul volanului autoturismului personal, astfel ca masina a iesit de pe sosea si s-a lovit de un cap de pod, transmite corespondentul MEDIAFAX.

In urma accidentului, soferul a fost ranit, fiind transportat cu ambulanta la Unitatea de Primiri Urgente Braila.

Alte doua persoane au fost ranite, intre care una grav, intr-un alt accident produs in afara orasului Insuratei. Astfel, un brailean de 32 de ani, a pierdut controlul masinii tot din cauza vitezei neadaptate la drumul acoperit cu zapada si gheata, iar pe DE 584, in afara orasului insuratei, masina a patruns pe contrasens si s-a ciocnit frontal cu un autoturism condus regulamentar de un tanar de 29 de ani, din municipiul Slobozia, judetul Ialomita.

In urma acestui accident, un barbat de 31 de ani si o femeie de 59 de ani, din masina care circula regulamentar, ambii din Slobozia, au fost raniti, barbatul fiind internat in stare foarte grava.

Ambii conducatori auto au fost testati cu aparatul etilotest, rezultand ca nu consumasera bauturi alcoolice. Politistii au deschis dosar penal pentru vatamare corporala din culpa.

UPDATE ORA 11:50 Ministrul Afacerilor Interne Gabriel Oprea a declarat, duminica, ca pana in prezent nu au fost persoane disparute sau izolate, si nici drumuri nationale sau judetene inchise, din cauza zapezilor, dar la nevoie se va lua masura inchiderii unor segmente de drumuri, cu informarea soferilor.

Ministrul a recomandat populatiei din zona de sud a tarii, respectiv, Oltenia, Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei, este de a evita circulatia in aceasta noapte, cand va fi cod portocaliu de ninsori si viscol in unele judete si cod galben in restul acestor zone.

"In situatiile absolut necesare, recomandam conducatorilor auto care pleaca la drum sa aiba carburant suficient, sa aiba o rezerva de apa si hrana, pentru ca exista riscul aparitiei unor blocaje in trafic cauzate de viscolul puternic", a spus Oprea.

El a cerut prefectilor si politistilor ca, prin intermediul intermediul primariilor, sa atentioneze proprietarii pensiunilor din zonele montane, asupra conditiilor meteo, pentru ca informatiile sa ajunga la turistii care trebuie sa se intoarca acasa.

Totodata, el a solicitat ca Politia Romana sa fie prezenta in trafic si sa ajute la fluidizarea circulatiei, iar, in cazul in care pe anumite segmente de drumuri nu se mai poate circula in siguranta, acestea sa fie inchise "fara niciun fel de retinere", dar cu conditia informarii soferilor.

Ministrul Afacerilor Interne a mentionat ca, la nivel national, sunt mobilizati zilnic 4.900 pompieri si alti 5.000 sunt in rezerva. Jandarmeria dispune zilnic de 6.700 de oameni, printre care 250 de jandarmi montani. La acestia se adauga 14.000 de politisti aflati la datorie.

UPDATE ORA 11:00 - COD PORTOCALIU DE NINSORI

Codul portocaliu de ninsori, viscol, precipitatii mixte si polei este valabil in judetele Buzau, Vrancea, Braila, Ialomita, Galati, Vaslui, Bacau, precum si in zona de munte a judetelor Arges, Dambovita si Prahova.

In aceste zone, in a doua parte a noptii de duminica spre luni si in cursul zilei de luni, 29 decembrie, cantitatile de precipitatii vor depasi izolat 40 - 50 l/mp.

Vantul va avea rafale de peste 70 – 80 km/h, viscolind si troienind zapada, iar vizibilitatea va scadea sub 50 de metri.

In Capitala si alte 25 de judete din tara, respectiv Ilfov, Giurgiu, Mehedinti, Dolj, Gorj, Olt, Teleorman, Valcea, Calarasi, Constanta, Tulcea, Neamt, Suceava, Botosani, Iasi, Bistrita-Nasaud, Mures, Harghita, Covasna, Brasov, Maramures, Sibiu, Alba, Hunedoara si Caras-Severin, va fi cod galben de ninsori, viscol, precipitatii mixte si polei, in acelasi interval.

Astfel, incepand de duminica seara, ninsorile vor cuprinde treptat cea mai mare parte a tarii, iar in jumatatea sudica a Moldovei, cea mai mare parte a Munteniei si nordul Olteniei vor fi abundente si se va depune un strat nou si consistent de zapada.

In Dobrogea, iar in prima parte a noptii si in jumatatea de sud-est a Munteniei, precipitatiile vor fi mixte si se va depune poleii. In Muntenia, Moldova, Dobrogea si estul Olteniei, vantul se va intensifica si va depasi la rafala 70 km/h, viscolind si troienind zapada.

Totodata, in sudul Banatului, in a doua parte a zilei de duminica, vantul va avea intensificari cu viteze de 60 – 70 km/h, dupa care va slabi treptat in intensitate.

Iar de luni, cand se opresc ninsorile, vine gerul peste Romania. Astfel ca, la final de an va fi extrem de frig, cu temperaturi mai scazute cu 12 grade fata de valorile normale. In noaptea dintre ani temperatiurile minime vor oscila intre -10 si -22 de grade in Transilvania, iar in Capitala de Revelion vor fi -17 grade Celsius.

Problemele cauzate de vremea rea in tara

Zapada cazuta pana acum, cat de putina a fost ea, a transformat circulatia intr-un cosmar in aproape toata tara. Pe Valea Prahovei si in Poiana Brasov, ninsoarea s-a suprapus peste obisnuita aglomeratie de sarbatori, iar soferii s-au plans ca mai mult au stat decat au mers pe drumurile cu zapada si polei. In sud, zeci de localitati au ramas fara curent electric, iar furtuna a ajuns pana la malul marii, unde toate porturile au fost inchise.

In Buzau, cele mai mari probleme au fost pe drumul national 22. Acolo a nins ore in sir, iar vantul care a suflat cu putere a viscolit zapada.

Intre Ramnicu Sarat si Braila, circulatia se desfasoara cu foarte mare dificultate. Din cauza viscolului, vizibilitatea este redusa, iar pe sosea a inceput deja sa se depuna un strat de zapada care masoara cativa centimetri. Drumarii spun ca, daca va continua sa ninga, vor intrerupe circulatia pe acest tronson de drum. Deocamdata utilajele patruleaza. Nu suficient daca ii intrebi pe soferi.

Pe Valea Prahovei, cei care au insistat sa urce cu masinile la cota 1400 au avut probleme. In plus, un utilaj de deszapezire a derapat si a intrat intr-o remorca, pe care a aruncat-o intr-o rapa.

In Poiana Brasov a fost aglomeratie pe ambele sensuri, iar ambulantele care transportau pacientii spre spital au reusit cu greu sa se strecoare.

La Galati, traversarea Dunarii cu bacul a fost posibila in conditii dificile. Pana si uleiul din balustradele mecanice de protectie pentru pasageri si autoturisme a inghetat.

Pe astfel de conditii meteo, nu numai pe sosele e nevoie de precautii sporite, ci si pe apa. La Galati, pe Dunare, malul celalalt nici nu se vede.

In Dobrogea, porturile de la Marea Neagra au fost inchise din cauza vantului puternic. In larg furtuna s-a dezlantuit, iar pe la amiaza valurile au atins aproape opt metri.

Marea ne ofera o imagine feerica, cu valuri mari care se sparg cu putere de dig. Insa cu greu putem admira un astfel de peisaj. Vantul care sulfa cu putere si ninsoarea iti taie respiratia. Comandantii vapoarelor aflate in dana porturilor au fost atentionati sa isi ia toate masurile de siguranta, pentru ca oricand exista pericolul de scufundare.

In Arges, Dambovita si Ialomita mii de familii au ramas fara curent electic. In Giurgiu, autoritatile au decis sa ii cazeze in spital pe bolnavii din afara municipiului care au de facut dializa pentru ca acestia sa nu ramana blocati in ambulante.

PROGNOZA METEO PE REGIUNI

Duminica va ninge posibil mai abundent in prima parte a zilei, in Banat si Crisana apoi va ninge slab, local in Oltenia, Transilvania, Maramures si zona de munte si izolat in Moldova.

In Dobrogea vor predomina ploile, iar in Muntenia vor fi precipitatii mixte si polei. Vantul va creste in intensitate in regiunile vestice si in cele sudice, iar la munte va sufla tare si va depasi la rafala 70 km/h.

Maximele vor fi cuprinse intre minus 6 si 6 grade Celsius. Cele mai ridicate valori se vor inregistra pe litoral.

In Dobrogea si Baraganul se anunta ploi dar si precipitatii mixte, iar temperatura aerului va creste usor.

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei gasim vreme inchisa si va ninge izolat. Maximele termice nu trec de pragul inghetului. La noapte vor fi ninsori abundente, vantul va creste in intensitate si va depasi la rafala 70 km/h.

Aceeasi situatie si in jumatatea de nord a Molodovei. Va ninge izolat pe timpul zilei, insa noaptea se pot strange cantitati mai importante de apa.

In nordul Transilvaniei si in Maramures cerul va fi noros si va ninge slab iar temperatura aerului va creste usor.

In vestul tarii, vremea se strica si va ninge posibil mai abundent in prima parte a zilei. Vantul va sufla mai tare in sudul Banatului, iar temperaturile ajung pana la 1-2 grade Celsius.

In tinuturile centrale gasim multi nori si va ninge in toata zona. La munte vintul va sufla tare in special pe creste si va depasi la rafala 70 km/h. Maximele termice vor fi negative pe partea estica.

Va ninge si in sud-vestul tarii, iar temperaturile vor fi in scadere usoara. In cursul noptii ninsorile vor fi insemnate si vantul va sufla tare.

In sudul tarii vor fi ninsori dar si precipitatii mixte si se va produce polei. La noapte va ninge in cantitati importante iar vantul va creste treptat in intensitate. Maximele termice se vor situa in jurul valorii de 0 grade Celsius. 

In Bucuresti, duminica cerul ramane noros, iar seara vor fi precipitatii mixte si poate sa apara poleiul. Vantul va sufla moderat. La amiaza vom avea 0 grade, iar luni dimineata -1 grad.

La munte va ninge slab in prima parte a zilei, local in Carpatii Occidentali si in vestul Carpatilor Meridionali. Din orele amiezii va ninge in toata zona de munte, iar in Carpatii de Curbura se vor cumula cantitati mai insemnate de precipitatii.

Vantul va sufla tare: ziua in Muntii Banatului si pe crestele Carpatilor Meridionali iar noaptea, mai ales in Carpatii Orientali, viscolind si troienind zapada.

PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Luni va ninge in cea mai mare parte a tarii, exceptand in orele diminetii extremitatea de sud-est, unde vor mai fi si precipitatii sub forma de ploaie si lapovita. In estul si in sud-estul tarii, cantitatile de apa vor fi importante.

Marti vor fi innorari in sud si in sud-est, iar in cursul zilei si in vestul tarii. Va ninge slab in Oltenia, in sudul Banatului si in zona Carpatilor Occidentali si Meridionali si izolat in rest.

Miercuri vor fi ninsori izolate in regiunile sudice si in cele sud-estice. Noaptea, in extremitatea de nord si nord-vest vor fi innorari, dar conditiile de ninsoare vor fi extrem de reduse. Vremea va deveni deosebit de rece chiar geroasa, in special in cursul noptilor si al diminetilor.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Greul abia incepe. De duminica seara, ne asteapta TEMPERATURI POLARE si un nou val de zapezi
Greul abia incepe. De duminica seara, ne asteapta TEMPERATURI POLARE si un nou val de zapezi

Ce ati vazut pana acum a fost doar "un fulg". Urmeaza alte doua zile in care ninsorile nu vor slabi nicio regiune si, mai rau decat atat, viscolul va matura cu furie toata tara pana marti.

Valuri de 8 metri, drumuri de cosmar si zeci de localitati fara energie electrica. Iarna a revenit in forta in Romania
Valuri de 8 metri, drumuri de cosmar si zeci de localitati fara energie electrica. Iarna a revenit in forta in Romania

Este iarna in Romania, dar nu una de basm. 31 de judete sunt sub atentionare meteorologica de viscol si ninsori. Deja drumurile au devenit un cosmar.

Marea Britanie se lupta cu ninsorile, lapovita si ploile puternice. O cursa aeriana din Bucuresti a fost redirectionata
Marea Britanie se lupta cu ninsorile, lapovita si ploile puternice. O cursa aeriana din Bucuresti a fost redirectionata

Transporturile au fost perturbate din cauza ninsorilor si lapovitei in Marea Britanie, unde autoritatile au lansat alerte meteo, iar un zbor de la Bucuresti catre Aeroportul John Lennon din Liverpool a fost directionat catre aeroportul din Manchester.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.