Lectia data de Mihai Nesu dupa toate necazurile care i-au marcat viata. "Cu ajutorul lui Dumnezeu, depasim momentele grele"

×
Codul embed a fost copiat

Atunci cand viata loveste in inimile oamenilor cu tragedii pe care ratiunea nu le poate intelege, exista fiinte care razbesc in fata durerii. Este si cazul lui Mihai Nesu.

Mihai Nesu, un fotbalist care a fost condamnat sa traiasca intr-un scaunul cu rotile, ne da o lectie de curaj. Nu mai simte caldura sau frigul, si-a pierdut si mama si tatal intr-o jumatate de an, iar sotia nu ii mai este alaturi. Dar gaseste intelepciunea sa inteleaga rostul vietii: "Ma bucur ca m-am intors din Olanda si am putut fi langa parintii mei in ultimele lor zile. Sa-i mai supar putin cu obrazniciile mele...", a scris, luni, Mihaita Nesu.

Un tanar fotbalist de succes, cu o familie frumoasa, asa era Mihai Nesu inainte de accidentarea de acum trei ani, care avea sa ii schimbe complet viata. "Bisonul", cum il alintau colegii de la Steaua, era fericit ca joaca in Olanda si ca se numara printre cei mai iubiti fotbalisti de la Utrecht.

Insa din 10 mai 2011 viata lui nu a mai fost la fel. La un antrenament banal, un coleg a cazut peste el, iar o vertebra de la gat i-a fost fracturata. S-a trezit din acest cosmar la spital, fara sa mai simta nimic de la gat in jos. Medicii i-au spus atunci ca doar o minune il mai poate face ca inainte.

"Aveam foarte multe momente in care ma simeam descurajat si parasit de orice sansa. Ti se schimba viata complet si toate visele care le aveai dispar", spunea Mihai Nesu in ianuarie 2012.

Citește și
mihai nesu
Mama fostului fotbalist Mihai Nesu a decedat
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Mihai a gasit forta necesara sa-si accepte destinul, sa admita ca Dumnezeu l-a trimis pe pamant sa faca si altceva in afara de fotbal. In februarie 2012, a dat un nou sens vietii. Exact in ziua in care a implinit 29 de ani, a infiintat Fundatia Mihai Nesu, cu gandul sa-i ajute pe copiii cu dizabilitati locomotorii. Si n-a fost lasat singur. Fanii, prietenii si oamenii de afaceri din Olanda i-au fost alaturi.

"Cu cat se vor strange mai multi bani, cu atat vom putea face mai multe lucruri frumoase si vom putea ajuta mai multa lume", a spus Mihai atunci.

De atunci, sufletul sau greu incercat de accidentare a primit lovitura dupa lovitura. La nici un an, sotia sa, Maria, a disparut din viata lui. A simtit apoi ca trebuie sa se intoarca acasa, la Oradea.

"Normal ca Romania ramane tara preferata. Prietenii pe care ii ai, mai ales din copilarie, nu poti sa-i inlocuiesti cu nimeni", a spus fostul fostbalist la inceputul lui 2013.

Prietenii, dar mai ales parintii. Anul acesta soarta l-a lovit din nou: mama lui s-a prapadit de cancer. Iar acum Dumnezeu l-a luat si pe tatal lui.

Cu ultimul strop din putere ramasa, Nesu a scris despre cele intamplate. Ca noi toti sa vedem cat de puternici pot fi uneori oamenii trimisi de Dumnezeu pe pamant sa faca lucruri frumoase.

"Ma bucur ca m-am intors din Olanda si am putut fi langa parintii mei in ultimele lor luni. Sa-i mai supar putin cu obrazniciile mele. E un an foarte trist, dar asta-i cursul vietii si cu ajutorul lui Dumnezeu depasim toate momentele grele", a scris Mihai Nesu.

Mihai Nesu este acum in staful tehnic al Universitatii Cluj, alaturi de cel mai bun prieten al sau, George Ogararu. Povestea lui a devenit insa un exemplu pentru o tara intreaga.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Marturisirea cutremutaroare pe care Mihai Nesu a facut-o in urma cu doua saptamani:
Marturisirea cutremutaroare pe care Mihai Nesu a facut-o in urma cu doua saptamani: "Tata e intr-o mare depresie"

"Azi-noapte a murit si tata", este anuntul cutremurator facut luni dimineata, pe Facebook de Mihai Nesu, fostul fotbalist care de trei ani incoace trece printr-o drama greu de imaginat.

Mama fostului fotbalist Mihai Nesu a decedat
Mama fostului fotbalist Mihai Nesu a decedat

Fostul fotbalist Mihai Nesu a suferit o noua lovitura, dupa ce mama sa, Monica Nesu, a incetat din viata, apropiatii afirmand ca a fost extrem de afectata de accidentul care i-a lasat fiul invalid, iar mai recent si de decesul fratelui sau.

Lectia oferita de Mihai Nesu chiar de ziua sa. A schimbat destinul a 26 de copii pe care statul i-a ignorat
Lectia oferita de Mihai Nesu chiar de ziua sa. A schimbat destinul a 26 de copii pe care statul i-a ignorat

Condamnat de aproape trei ani la o viata in scaun cu rotile Mihai Nesu ne da de ziua lui cea mai puternica lectie de omenie.

Recomandări
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.