Ce a facut un preot din Iasi dupa ce a gasit intr-un centru comercial un portofel cu aproape 1.400 de euro

Ultima actualizare: 23-10-2014 00:08
portofel, strada, furt

Un preot din Iasi a gasit intr-un centru comercial un portofel in care erau acte si aproximativ 1.400 de euro, pe care l-a dus la Politie si care, in cele din urma, a fost inapoiat proprietarei, o femeie de 31 de ani, din Republica Moldova.

Preotul Adrian Amazilitei, in varsta de 48 de ani, din localitatea Horpaz, a gasit portofelul intr-un mall din Iasi, unde una din fiicele sale voia sa vada un film.

"Barbatul s-a prezentat la sediul Politiei municipiului Iasi unde a declarat ca a gasit intr-un centru comercial un portofel in care se aflau 1.355 de euro si 20 de lei. Cateva ore mai tarziu, la sediul Poliției a venit o femeie de 31 de ani, care a recunoscut portofelul, fara nicio ezitare, precizand cu exactitate suma de bani care se afla in interior. Astfel, politistii i-au predat toate bunurile pe baza de dovada", a declarat Anca Vijiac, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Iasi.

Conform reprezentantilor Politiei Judetene Iasi, femeia de 31 de ani este din Republica Moldova si a ridicat portofelul la trei ore dupa ce a fost predat la Politie, ea spunand ca l-a pierdut fara sa isi dea seama, in timp ce se intorcea spre casa.

Adrian Amazilitei a spus ca nu s-a gandit niciun moment sa pastreze banii si ca a facut acest gest nu pentru ca este preot, ci pentru ca asa a fost crescut.

"Ne-am uitat sa vedem, avea acte de identitate si am spus ca indiferent daca sunt ale unui om care poate are de platit rate, sau taxe la facultate, sau sunt castigati ilegal sau orice altceva, nu ni se cuvin noua. Si nu pentru ca sunt preot, ci pentru ca asa am fost crescut, ce nu ti se cuvine nu e al tau. Ni s-au luat declaratii la Politie si in mai putin de o ora de cand am ajuns acasa am fost sunat de persoana care l-a pierdut care mi-a multumit si care voia sa ma recompenseze", a afirmat preotul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO