Laboratorul unde se face cea mai bună îngheţată din Europa. Ce produse au mai creat
A fost concurs de gătit la Galaţi. Studenţii Facultăţii de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor s-au întrecut în rețete inovative în domeniul culinar. Iar cei mai buni dintre ei le-au atras deja atenţia specialiştilor din domeniu.
Tânără: „Piept de raţă cu sos de coacăze, cartofi ducese şi mere însiropate."
Astfel de preparate i-au făcut pe pofticioşi să saliveze la propriu la concursul de gastronomie organizat la Galaţi. Misiunea studenţilor a fost să conceapă, înainte de toate, reţete sau ingrediente cât mai originale, dar şi sănătoase.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Concurentă: „După stoarcerea legumelor cu rădăcina lemnoasă, de la morcov, sfeclă roşie şi ţelină - rămâne pulpa aceea, noi am amestecat-o cu amidon şi faină de soia şi a ieşit produsul acesta care este 100% natural, vegan.”
Concurentă: „Am pregătit wafe fără gluten. Produsul acesta l-am făcut pentru persoanele care suferă de boala celiacă.”
Juriul, format din studenţi din cadrul Facultăţii de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor, a gustat în tihnă fiecare fel de mâncare.
Tânără: „Piureul de mazăre este excepţional. Şi cum e copt, ce crustă are!"
Cristina Trofin, membru al juriului: „Aromele sunt îmbinate şi au o armonie foarte bună."
Prof. dr. Camelia Vizireanu, decan la Facultatea de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor: „Avem 42 de produse de preparate culinare de bază sau dulciuri.”
La eveniment au luat parte şi patroni, care le pot oferi studenţilor un loc de muncă.
Claudia Gherghe, Specilist în produse de cofetărie: „Eu am degustat un produs interesant şi cred că, ca şi cofetărie, e posibil să îl introducem. Mi s-a părut foarte interesant un tort cu migdale, cu aromă foarte fină."
În 2018, România a câştigat marele premiu Eco-trophelia, la Paris, cu îngheţată Whoopie Ice, concepută în laboratoarele Facultăţii de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor din Galaţi.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!