Laboratorul unde se face cea mai bună îngheţată din Europa. Ce produse au mai creat


Ultimul update: Sambata 18 Mai 2019 08:29
Data publicarii: Sambata 18 Mai 2019 08:12
Categorie: Stiri actuale

A fost concurs de gătit la Galaţi. Studenţii Facultăţii de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor s-au întrecut în rețete inovative în domeniul culinar. Iar cei mai buni dintre ei le-au atras deja atenţia specialiştilor din domeniu.

Tânără: „Piept de raţă cu sos de coacăze, cartofi ducese şi mere însiropate."

Astfel de preparate i-au făcut pe pofticioşi să saliveze la propriu la concursul de gastronomie organizat la Galaţi. Misiunea studenţilor a fost să conceapă, înainte de toate, reţete sau ingrediente cât mai originale, dar şi sănătoase.

Concurentă: „După stoarcerea legumelor cu rădăcina lemnoasă, de la morcov, sfeclă roşie şi ţelină - rămâne pulpa aceea, noi am amestecat-o cu amidon şi faină de soia şi a ieşit produsul acesta care este 100% natural, vegan.”

Concurentă: „Am pregătit wafe fără gluten. Produsul acesta l-am făcut pentru persoanele care suferă de boala celiacă.”

Juriul, format din studenţi din cadrul Facultăţii de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor, a gustat în tihnă fiecare fel de mâncare.

Tânără: „Piureul de mazăre este excepţional. Şi cum e copt, ce crustă are!"

Cristina Trofin, membru al juriului:Aromele sunt îmbinate şi au o armonie foarte bună."

Prof. dr. Camelia Vizireanu, decan la Facultatea de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor: „Avem 42 de produse de preparate culinare de bază sau dulciuri.

La eveniment au luat parte şi patroni, care le pot oferi studenţilor un loc de muncă.

Claudia Gherghe, Specilist în produse de cofetărie:Eu am degustat un produs interesant şi cred că, ca şi cofetărie, e posibil să îl introducem. Mi s-a părut foarte interesant un tort cu migdale, cu aromă foarte fină."

În 2018, România a câştigat marele premiu Eco-trophelia, la Paris, cu îngheţată Whoopie Ice, concepută în laboratoarele Facultăţii de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor din Galaţi.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

De ce România nu are restaurante cu stele Michelin. „Nu aveţi o bucătărie evoluată”
De ce România nu are restaurante cu stele Michelin. „Nu aveţi o bucătărie evoluată”
VIDEO PROTVPLUS.RO
avion de mici dimensiuni
Un avion de mici dimensiuni a aterizat forţat în Harghita. Pilotul şi copilotul s-au evacuat
Minor de 17 ani, arestat în cazul fetiței de 5 ani din Baia Mare, violată și ucisă
La un pas de tragedie! 4 copii și o femeie însărcinată, răniți într-un accident în Baia Mare
Curtea Constituțională a validat referendumul pe Justiţie din 26 mai
Zeci de copii români, abandonați în aeroporturi după ce au fost în tabără. Mesajul unei eleve
Asistenta maternală a fost audiată mai bine de 6 ore la București. Reacția acesteia
Trotinete electrice
Codul Rutier va fi schimbat pentru trotinetele electrice. Poliţia nu ştie unde pot circula
Evadat de la penitenciarul Ploieşti, prins după câteva ore. Unde se ascundea
Cazul Sorinei, discutat săptămâna viitoare în Parlamentul României
Maşinile parcate în stradă vor fi ridicate de Primăria Capitalei. Cât vor plăti şoferii
După ploi, România va fi lovită şi de un val de căldură sahariană. Avertismentul experţilor
Sacrificiul făcut de un cuplu ca să îl ia în vacanță pe cățelul Ludovic. „E mulţumit”