Laboratorul unde se face cea mai bună îngheţată din Europa. Ce produse au mai creat

×
Codul embed a fost copiat

A fost concurs de gătit la Galaţi. Studenţii Facultăţii de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor s-au întrecut în rețete inovative în domeniul culinar. Iar cei mai buni dintre ei le-au atras deja atenţia specialiştilor din domeniu.

Tânără: „Piept de raţă cu sos de coacăze, cartofi ducese şi mere însiropate."

Astfel de preparate i-au făcut pe pofticioşi să saliveze la propriu la concursul de gastronomie organizat la Galaţi. Misiunea studenţilor a fost să conceapă, înainte de toate, reţete sau ingrediente cât mai originale, dar şi sănătoase.

Concurentă: „După stoarcerea legumelor cu rădăcina lemnoasă, de la morcov, sfeclă roşie şi ţelină - rămâne pulpa aceea, noi am amestecat-o cu amidon şi faină de soia şi a ieşit produsul acesta care este 100% natural, vegan.”

Concurentă: „Am pregătit wafe fără gluten. Produsul acesta l-am făcut pentru persoanele care suferă de boala celiacă.”

Citește și
Liviu Dragnea, miting PSD Galați
Dragnea anunță o nouă lege în Parlament: "Vor plăti ca să-i usture"
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Juriul, format din studenţi din cadrul Facultăţii de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor, a gustat în tihnă fiecare fel de mâncare.

Tânără: „Piureul de mazăre este excepţional. Şi cum e copt, ce crustă are!"

Cristina Trofin, membru al juriului:Aromele sunt îmbinate şi au o armonie foarte bună."

Prof. dr. Camelia Vizireanu, decan la Facultatea de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor: „Avem 42 de produse de preparate culinare de bază sau dulciuri.

La eveniment au luat parte şi patroni, care le pot oferi studenţilor un loc de muncă.

Claudia Gherghe, Specilist în produse de cofetărie:Eu am degustat un produs interesant şi cred că, ca şi cofetărie, e posibil să îl introducem. Mi s-a părut foarte interesant un tort cu migdale, cu aromă foarte fină."

În 2018, România a câştigat marele premiu Eco-trophelia, la Paris, cu îngheţată Whoopie Ice, concepută în laboratoarele Facultăţii de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor din Galaţi.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
De ce România nu are restaurante cu stele Michelin. „Nu aveţi o bucătărie evoluată”
De ce România nu are restaurante cu stele Michelin. „Nu aveţi o bucătărie evoluată”

România are toate ingredientele necesare pentru preparate demne de restaurante, cu una, două sau chiar 3 stele Michelin. Au demonstrat-o joi doi bucătari francezi de renume, la Salonul de Gastronomie din Capitală, folosind doar produse locale.

Dragnea anunță o nouă lege în Parlament:
Dragnea anunță o nouă lege în Parlament: "Vor plăti ca să-i usture"

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat că săptămâna viitoare va depune la Parlament legea dublului standard, iar cei care vor mai aduce în România produse de calitate mai proastă decât în ţara lor, “vor plăti ca să-i usture”.

Cât de scumpe sunt produsele bio și cele tradiționale. ”Nu prea ne permitem”
Cât de scumpe sunt produsele bio și cele tradiționale. ”Nu prea ne permitem”

Produsele tradiţionale şi bio ar urma să beneficieze de reducerea cotei TVA de la 9 la 5%, la propunerea finanţelor, după ce Ministerul Agriculturii a semnat un acord în acest sens cu producătorii.

Studentii de la Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor îşi pot găsi un loc de muncă încă din timpul facultăţii
Studentii de la Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor îşi pot găsi un loc de muncă încă din timpul facultăţii

Viitorii specialişti din industria alimentară îşi pot găsi un loc de muncă încă din timpul facultăţii. Este oportunitatea pe care o au cei care învaţă la una dintre cele mai grele facultăţi din ţară, cea de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.