Iohannis îndeamnă românii să stea acasă de Paște: „Nu suntem în faza de a face un plan de relaxare”

Dată publicare: 08-04-2020 13:32
Dată actualizare: 08-04-2020 18:19


România nu este încă în faza de relaxare a măsurilor de izolare și, dacă se renunță prea repede la ele, criza se poate prelungi încă „luni de zile”, a avertizat miercuri președintele Klaus Iohannis.

”Auzim la știri că sunt unele țări unde se face un plan pentru relaxare. Noi în România nu suntem în această fază. La noi numărul de cazuri crește, persoanele tratate la urgențe crește și chiar dacă ne dorim cu toții să se termine cât mai repede criza nu suntem încă în faza în care putem să ne relaxăm”, a spus Klaus Iohannis, la finalul unei vizite la Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI).

Președintele României a mai adăugat: ”Dacă respectăm cu sfințenie regulile impuse de autorități, atunci cu siguranță vom putea mai repede să ajungem la faza de relaxare. Dacă ne relaxăm prea repede, dacă credem că vremea frumoasă alungă virusul, putem să ajungem în faza în care măsurile trebuie prelungite încă cu câteva luni de zile și nimeni nu își dorește așa ceva”.

„Dacă acum scăpăm din mână această epidemie, s-ar putea să fie foarte grav”, a avertizat el.

„Așadar, dragi români, să respectați indicațiile autorităților, ca după aceea să ajungem în faza în care și la noi se poate discuta de relaxare”, a mai spus președintele.

Şeful statului i-a îndemnat pe toţi românii să sărbătorească Paştele catolic sau Paştele ortodox în casă.

”Eu, personal, voi sărbători Învierea Domnului, acum, duminică şi pot să vă spun ce o să fac eu. O să stau acasă, împreună cu soţia mea, Carmen. Vom fi numai noi doi. Nu vom merge la biserică, nu vom merge să luăm Lumină, nu vom invita pe nimeni la masă, nu vom merge la nimeni la masă. Vom fi acasă, vom urmări Liturghia la televizor, vom aprinde o lumânare în casă şi ne vom ruga. Asta mă aştept, dragi români, să faceţi cu toţii".


VIDEO PROTVPLUS.RO