Surse: Guvernul ia în calcul și un eventual ”val 2” al epidemiei de covid-19, în octombrie

Dată publicare: 08-04-2020 10:57
Dată actualizare: 08-04-2020 11:31


Ludovic Orban

Membrii Biroului Executiv al PNL și președintii liberali de filiale au avut marți seara o ședință în format de videoconferință pentru a discuta despre amânarea alegerilor locale, dar și alte probleme apărute din cauza crizei.

 

De asemenea, surse politice au declarat pentru Știrile Pro TV că președintele PNL Ludovic Orban le-a transmis colegilor liberali că Guvernul pregătește măsuri pentru relansarea economică.

De altfel, unul dintre subiectele discutate a fost și cel al măsurilor economice care se impun după izbucnirea crizei care a fost provocată de pandemia de covid-19.

Unul dintre scenariile luate în calcul de Orban este organizarea alegerilor locale în luna septembrie, iar cele parlamentare în decembrie.

Acest lucru s-ar putea aplica, însă, cu o singură condiție, mai spun sursele citate, și anume ca ”valul 2” al pandemiei de covid-19, care ar putea izbucni în octombrie, să nu fie atât de rău ca cel de acum. În cazul în care și atunci vor exista efecte negative puternice în econonmie și în rândul populației, atunci ambele scrutine ar putea fi amânate pentru primăvara anului 2021.

În prezent, Guvernul anticipează că vom avea parte de un vârf al cazurilor de infectare cu noul coronavirus imediat după Paște și la începutul lunii mai, iar valul 2 undeva în luna octombrie.

Ce se va întâmpla cu mandatele actualilor primari

 

Recent, vicepremierul Raluca Turcan a declarat că, din cauza stării de urgență din România, nu se mai pot desfășura alegeri potrivit calendarului obișnuit.

Astfel, mandatele actualilor primari și consilieri locali vor fi prelungite printr-o ordonanță de urgență, deocamdată până la finalul anului 2020.

În plus, liderul PNL a mai anunțat că procedura de vot va fi simplificată și adaptată actualei situații.

Alegerile locale ar fi trebuit să aibă loc în luna iunie.

 

 

Sursa: C.M.


VIDEO PROTVPLUS.RO