Klaus Iohannis a promulgat legea care permite decontarea tratamentului pe toată durata vieții a victimelor de la Colectiv
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care permite decontarea tratamentului pe toată durata vieţii victimelor de la Colectiv.
El anunţa, miercuri, că vrea să facă acest lucru exact în ziua în care se împlinesc cinci ani de la tragedie, transmite News.ro.
"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea art. 1 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 56/2015 privind plata tratamentului în străinătate al persoanelor a căror stare de sănătate a fost afectată în urma tragicului eveniment din data de 30 octombrie 2015 produs în clubul Colectiv din municipiul Bucureşti (PL-x 11/05.02.2020)", a transmis, vineri, Administraţia Prezidenţială.
Preşedintele Klaus Iohannis anunţa, miercuri, că va promulga vineri legea care permite decontarea tratamentului pe toată durata vieţii victimelor de la Colectiv. Şeful statului a precizat că vrea să facă acest lucru exact în ziua în care se împlinesc cinci ani de la tragedie.
Camera Deputaţilor a votat decizional un proiect de lege care prevede ca plata pentru tratamentul în ţară şi în străinătate a persoanelor implicate în tragedia de la clubul Colectiv, pe 30 octombrie 2015, să fie suportată din bugetul Ministerului Sănătăţii.
Proiectul prevede modificarea şi completarea art.1 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.56/2015 privind plata tratamentului în străinătate al persoanelor a căror stare de sănătate a fost afectată în urma tragicului eveniment din data de 30 octombrie 2015 produs în clubul Colectiv din municipiul Bucureşti.
„Se aprobă plata din bugetul Ministerului Sănătăţii a cheltuielilor aferente oricăror tratamente medicale necesare, efectuate în ţară şi în străinătate, pentru persoanele a căror stare de sănătate a fost afectată în urma tragicului eveniment din data de 30 octombrie 2015 produs în clubul Colectiv din municipiul Bucureşti, denumite în continuare victime”, arăta iniţiativa legislativă.
De asemenea, victimele beneficiază de tratamentele medicale, pe durata vieţii, dacă acestea sunt în legătură directă de cauzalitate cu evenimentul din 30 octombrie 2015, şi indiferent dacă sunt realizate în ţară sau în străinătate, în unităţi sanitare din sistemul de stat şi în cele din sistemul privat, precum şi la medici şi terapeuţi independenţi, în regim ambulatoriu, cu internare şi în orice altă formă necesară desfăşurării optime a tratamentelor medicale.
Proiectul de lege a fost adoptat pe 3 februarie de către Senat, ca prim for sesizat, Camera Deputaţilor l-a aprobat decizional în 14 octombrie.