Iohannis anunță că va promulga legea prin care se decontează tratamentul victimelor de la Colectiv pe toată durata vieții

Ultima actualizare: 28-10-2020 22:58
Colectiv
Pro TV

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că va promulga vineri legea care permite decontarea tratamentului pe toată durata vieţii victimelor de la Colectiv.

 

Şeful statului a precizat că vrea să facă acest lucru exact în ziua în care se împlinesc 5 ani de la tragedie, potrivit News.ro

Klaus Iohannis a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, dacă va promulga legea are prevede că statul roman decontează victimelor Colectiv tratamentul pe toată viata şi a răspuns: ”Pot să vă spun în premieră că vineri, exact când se împlinesc 5 ani, voi promulga legea despre care aţi vorbit, legea care permite extinderea perioadei pentru cei care au avut de suferit”.

De asemenea, întrebat dacă consideră că s-a schimbat ceva în cei cinci ani de la tragedie şi a precizat: ”Cu siguranţă că lucrurile s-au schimbat şi am învăţat ceva, cel puţin politicienii mai responsabili au învăţat ceva de aici”.

Camera Deputaţilor a votat, în 14 octombrie, decizional un proiect de lege care prevede ca plata pentru tratamentul în ţară şi în străinătate a persoanelor implicate în tragedia de la clubul Colectiv, pe 30 octombrie 2015, să fie suportată din bugetul Ministerului Sănătăţii.

"Se aprobă plata din bugetul Ministerului Sănătăţii a cheltuielilor aferente oricăror tratamente medicale necesare, efectuate în ţară şi în străinătate, pentru persoanele a căror stare de sănătate a fost afectată în urma tragicului eveniment din data de 30 octombrie 2015 produs în clubul Colectiv din municipiul Bucureşti, denumite în continuare victime. Victimele beneficiază de tratamentele medicale prevăzute la alin. (1), pe durata vieţii, dacă acestea sunt în legătură directă de cauzalitate cu evenimentul din 30 octombrie 2015 şi indiferent dacă sunt realizate în ţară sau în străinătate, în unităţi sanitare din sistemul de stat şi în cele din sistemul privat, precum şi la medici şi terapeuţi independenţi, în regim ambulatoriu, cu internare şi în orice altă formă necesară desfăşurării optime a tratamentelor medicale", se arată în proiect.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO