Kelemen Hunor îi critică pe cei care boicotează referendumul: „Trebuie să participi!”


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 06 Octombrie 2018 13:00
Categorie: Stiri actuale
kelemen hunor

Referendumul pentru familie 2018. Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat, sâmbătă, că îi îndeamnă pe toți cetățenii români să meargă la vot, la referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie.

„Astăzi este prima zi de referendum, un subiect foarte important, subiect care, din păcate, nu a putut fi dezbătut raţional în această perioadă şi am impresia că şi după referendum vom căuta să vindecăm rănile cauzate în această perioadă, în această dezbatere şi în această manipulare din toate părţile. Poziţia mea şi poziţia noastră (a UDMR-ului - n.r.) a fost foarte clară: trebuie să participi la referendum, trebuie să participi la vot! Democraţia înseamnă participare! Fără participare nu poţi spune că ar exista o democraţie", a spus Hunor Kelemen, conform Agerpres.

El a mai afirmat că, de fiecare dată, când cetăţenii sunt chemaţi la vot, indiferent că este referendum sau sunt alegeri politice, „este bine să te duci la vot".

„Sigur, este o opţiune democratică să nu te duci la vot, dar, dacă nu te duci la vot, laşi impresia că nu te interesează, nu vrei să te implici, dar fără implicare nu se pot schimba lucrurile în niciun fel. De aceea, eu cred că cei care boicotează referendumul sâmbătă, s-ar putea să se trezească duminică că nu mai vor să boicoteze, ci vor să meargă la vot. Oricum, cei care boicotează referendumul fac un rău pe termen mediu, pe termen lung, pentru democraţie. Pentru că nu poţi spune credibil, astăzi, că nu te duci la vot, ca boicotezi referendumul, iar poimâine, când vor fi alegeri politice, să spui că trebuie să mergi la vot, trebuie să participi. Trebuie să te duci la vot. Poţi să votezi 'DA', poţi să votezi 'NU', după cum îţi dictează conştiinţa, dar eu cred că atitudinea corectă într-o democraţie, unde votul nu este obligatoriu, trebuie să participi, trebuie să te implici, deoarece implicarea, participarea este una dintre elementele fundamentale ale democraţiei parlamentare şi nu numai", a mai spus Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a adăugat că, în urma referendumului, va avea de câştigat iniţiativa cetăţenească, după care va trebui să urmeze o dezbatere în Parlament privind parteneriatul civil.

„Eu cred că, după referendum, care, eu cred că va fi valabil şi va avea de câştigat iniţiativa cetăţenească, va trebui să urmeze o dezbatere în Parlament, privind parteneriatul civil, prin care cei care nu doresc, sau nu pot încheia căsătoria, să aibă această instituţie (parteneriatul civil - n.r.) reglementată prin lege. Aşa cum multe ţări din Europa au reglementat acest parteneriat civil în mod corect, cred că o poate face şi România. Dar pentru aceasta va trebui să existe o iniţiativă legislativă - şi aşa ştiu că va exista - şi dacă va accepta Parlamentul. Dar eu cred că acest pas trebuie făcut", a mai precizat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR se află la Arad pentru a lua parte la manifestările dedicate împlinirii a 169 de ani de la data executării celor 13 generali martiri, capi ai Revoluţiei de la 1848- 1849 din Ungaria.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

kelemen hunor Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

Referendumul pentru familie. Angajat al unei primării, prins cu 17 buletine la el în mașină
Referendumul pentru familie. Angajat al unei primării, prins cu 17 buletine la el în mașină
Dragnea a glumit cu jurnaliștii, după ce a votat: „Nu puteți face campanie la referendum. Eu am avut un dosar pentru asta”
Dragnea a glumit cu jurnaliștii, după ce a votat: „Nu puteți face campanie la referendum. Eu am avut un dosar pentru asta”
Ce le-a oferit patriarhul Daniel celor din secția de votare: „Un drept și o binecuvântare”
Ce le-a oferit patriarhul Daniel celor din secția de votare: „Un drept și o binecuvântare”
Referendumul pentru familie. Un lider PSD a îndemnat cetăţenii să voteze
Referendumul pentru familie. Un lider PSD a îndemnat cetăţenii să voteze
VIDEO PROTVPLUS.RO
Teodor Melescanu
Meleşcanu, după cozile uriaşe la vot din diaspora: "Eu personal nu am ce să îmi reproşez"
VIDEO. Cum au încercat polițiștii germani să-i ajute pe românii din Munchen să voteze
Urnă de vot cu sigiliul rupt în Marea Britanie. A fost chemată poliţia
”Vrem să votăm”. Românii din Liege nu au mai apucat să își exprime opțiunea la alegeri
Cutremur produs duminică seara în România, cu magnitudinea de 4
Manifestație în Piața Victoriei după votul la alegerile europarlamentare și la referendum
Accident Bacău
Şapte victime, după ce un autoturism a fost lovit de un TIR, în Bacău
Un cuplu ar fi fost ținut sechestrat de cinci indivizi din Argeș
Trei tineri au murit după ce mașina lor s-a izbit de un stâlp, în Giurgiu
Ambulanță care mergea la Raliul Aradului, răsturnată într-un șanț de un șofer neatent
O șoferiță a scăpat cu viață după un accident grav, în Brașov. Femeia conducea cu viteză mare
Ce riscă femeia din Brașov care și-a târât băiețelul cu mașina și a amenințat că-l abandonează