Dragnea a glumit cu jurnaliștii, după ce a votat: „Nu puteți face campanie la referendum. Eu am avut un dosar pentru asta”


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 06 Octombrie 2018 12:24
Categorie: Stiri actuale
Liviu Dragnea la referendumul pentru familie

Referendumul pentru familie 2018. Șeful PSD și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a votat duminică la prânz la referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție, la liceul „Jean Monnet” din Capitală.

„Votul a fost simplu, dar important. Am votat pentru ceea ce solicită milioane de români, pentru ceea ce ne definește pe noi, ca națiune. Ar fi bine ca românii să vină la vot, să decidem noi ce e mai bine pentru societatea noastră. Ar fi bine să decidem noi ce vrem pentru societatea și națiunea noastră. Știm cu toții că de ani de zile ni se spune că alții știu mai bine cum trebuie să trăim, cum trebuie să acționăm. Alții știu mai bine ce e bine pentru noi. Eu cred că e momentul să decidem noi ce societate vrem să avem și cum să trăim în țara noastră”, a spus Dragnea.

Potrivit jurnaliștilor, mai multe persoane din comisie au refuzat să dea mâna cu liderul social-democraților. „Șapte ani de acasă”, a răspuns el.

Întrebat dacă consideră că are o familie tradițională, Dragnea a răspuns: „Știți ce înseamnă o familie tradițională? Un bărbat și o femeie care pot face copii. Eu am doi copii, pe care îi iubesc foarte mult.”

Șeful PSD a mai fost întrebat dacă „e o problemă” pentru cei ce nu pot face copii. „Nu e niciun fel de problemă, pentru că pot adopta copii. Dacă adoptă un copil, înseamnă că acel copil are șansa dragostei de mamă.”

„Știți că nu puteți face campanie la referendum. Eu am avut un dosar pentru asta”, a glumit cu jurnaliștii, atunci când a fost întrebat dacă familiile fără copii pot fi considerate familii.

Liviu Dragnea a mai explicat că a venit la vot fără logodnica sa Irina, pentru că a dorit să meargă să voteze la secția la care a fost arondată.

Jurnaliștii l-au mai întrebat pe Dragnea și ce ar face dacă ar afla că o rudă a sa are altă orientare sexuală. „L-aș ajuta foarte mult. Eu nu resping niciun fel de minoritate, nici măcar minoritatea sexuală. Nu puteți să spuneți că este un vot împotriva unei minorități sau unei minorități. Categoric, nu. Dimpotrivă, împreună cu foarte multă înțelepciune trebuie să construim un cadru legal pentru parteneriatul civil”, a mai spus Liviu Dragnea, răspunzând că va fi gata „cât de curând.”

Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie are loc sâmbătă şi duminică, întrebarea adresată alegătorilor la referendum fiind „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”, iar la aceasta alegătorii trebuie să răspundă cu „Da” sau „Nu”.

Sunt aşteptaţi să voteze aproape 19 milioane de cetăţeni români, peste 672.000 dintre aceştia fiind în străinătate. Referendumul este validat dacă prezenţa la vot este de 30 la sută, iar 25 la sută dintre cei care participă votează „Da”.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO