Jurnalistul George Stanca a murit, luni, la vârsta de 71 de ani


Ultimul update: Luni 04 Februarie 2019 17:36
Data publicarii: Luni 04 Februarie 2019 16:59
Categorie: Stiri actuale
george stanca

Jurnalistul şi poetul George Stanca a murit luni, la vârsta de 71 de ani, la Spitalul „Sfânta Maria“ din Bucureşti.

Decesul a survenit după-amiază, în urma unui stop cardio-respirator, potrivit Click!, publicaţie pentru care Stanca scria editoriale din 2007.

Membru al Uniunii Scriitorilor din România din 1990, George Stanca a urmat cursurile Institutului de Contrucţii din Bucureşti şi a debutat ca publicist în 1971, în revista Săptămâna, fiind redactor al unei rubrici muzicale.

A fost secretar muzical al Cenaclului „Flacăra”, descoperindu-i pe unii ca Mircea Vintilă, Radu Gheorghe, şi redactor la revista Flacăra.

A debutat în revista Luceafărul, în 1978, cu poezii semnate G.G. Crăciun, iar debutul editorial a fost reprezentat de volumul de versuri „Tandreţe maximă“ (1981).

Cunoscut şi sub pseudonimul Ghenadi Strungar, el a fost fost condamnat, în 2013, la închisoare pentru plagiat, găsit vinovat pentru o traducere a cărţii „Jurnalul“ lui Lev Tolstoi. A primit un an cu suspendare.

De-a lungul carierei, George Stanca a condus mai multe redacţii, între care Fair Play şi Viaţa mondenă, a fost şi realizator de radio şi televiziune.

 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO