Tăriceanu, despre majorarea bugetului serviciilor: „Trebuie să primim nişte justificări”


Ultimul update: Luni 04 Februarie 2019 16:43
Data publicarii: Luni 04 Februarie 2019 16:34
Categorie: Stiri actuale
Călin Popescu Tăriceanu

Șeful Senatului și liderul ALDE,  Călin Popescu-Tăriceanu, a vorbit luni despre bugetul serviciilor secrete pentru anul 2019.

Astfel, el a opinat că o majorare a acestor servicii va trebui „justificată”, conform Agerpres.

„Cred că orice buget trebuie explicat şi justificat. În România, cred că nu spun o noutate, cred că sunt 15 ani de când bugetele Serviciilor (de informaţii - n.r.) cresc, cresc, cresc şi ne punem întrebarea dacă aceste creşteri sunt justificate. Trebuie să primim nişte justificări, nu se poate folosi aici elementul secretului de serviciu pentru că sunt comisiile de specialitate, unde aceste lucruri trebuie discutate în detaliu.

Şi dacă aceste creşteri sunt justificate, sigur că ele trebuie acordate, dar, dacă e vorba numai de o creştere care să meargă - eu ştiu - pe acţiuni care nu sunt esenţiale, (...) poate putem să avem grijă ca banii să-i cheltuim mai cu chibzuinţă", a spus Tăriceanu, luni, la Parlament.

Precizarea sa a venit ca răspuns la întrebarea dacă este de acord cu reducerea bugetelor Serviciilor de informaţii faţă de forma propusă în proiectul de buget pe 2019 de Ministerul Finanţelor Publice, aşa cum a solicitat preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO