Jumatate din blocurile din Capitala au restantieri la intretinere. Cum au ajuns locatarii sa se razbune pe datornici
Situatia alarmanta in Bucuresti: jumatate din blocuri au restantieri la intretinere, iar numarul lor creste. Disperati ca sunt nevoiti sa stea fara gaze si caldura din cauza celor care nu-si platesc facturile, unii locatari recurg la gesturi extreme.
Exista situatii in care datornicii nu mai sunt lasati sa intre in bloc, iar altii s-au trezit cu amenintari cu moartea sau cu usile vandalizate.
Un bloc de pe aleea Ion Tudor din Bucuresti are datorii la utilitati de zeci de mii de lei. De cativa ani, oamenii nu mai au apa calda, iar de doua saptamani au ramas si fara gaze.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
La 13 dintre apartamentele din bloc in noaptea de sambata au fost desenate cruci pe usi. In ele locuiesc oameni cu restante la intretinere care spun ca se tem pentru viata lor.
Rau platnicii au acumulat datorii de aproape 50.000 de lei si au fost dati in judecata de asociatia de locatari. Acum sustin ca presedinta asociatiei le-ar fi vandalizat usile si "umfla" facturile.
Presedinta respinge acuzatiile si spune ca instanta va fi cea care va pune capat scandalului. Datornicii risca sa-si piarda apartamentele, daca nu si vor achita restantele.
Maria Antohi, presedintele Asociatiei de Proprietari: "Pe mine nu ma intereseaza nici cine a scris pe usi, pe mine ma intereseaza ca acesti oameni, care nu vor sa plateasca, sa vina sa plateasca intretinerea pentru ca locatarii bun-platnici s-au saturat de ei".
Cazul nu e singular. Potrivit Federatiei Asociatiilor de Proprietari din Romania, in Capitala, jumatate din blocuri au datornici, mai multi fata de anii trecuti. Iar scandalurile par sa nu se mai termine.
Radu Opaina, presedintele FAPR: "Cel mai des intalnit este interzicerea accesului in bloc. Ii asteapta seara la intrare si-i intreaba: Unde mergeti? Mergeti inapoi, aduceti banii, platiti-va datoriile si apoi intrati in bloc."
Chiar daca stiu ca pot fi executati silit, multi datornici nu se grabesc sa-si achite restantele.