Judecatoarea lui Borcea, explicatii pentru cei 10.000 de euro primiti in poseta. "Perceptia mea e ca ne placeam reciproc"

Ultima actualizare: 14-02-2016 07:05
cover Terceanu - Borcea

Judecatoarea Geanina Terceanu, acuzata pentru luare de mita in Dosarul Transferurilor, si-a recunoscut faptele. A facut declaratii amanuntite despre cele intamplate si nu a omis nici picanteriile, cum ar fi aceea ca "s-a placut reciproc cu Borcea".

Judecatoarea Geanina Terceanu, 40 de ani, de la Tribunalul Bucuresti, a fost suspendata ieri din functie, dupa ce a fost trimisa in judecata de procurorii DNA pentru luare de mita, in Dosarul Transferurilor. Ea este acuzat ca a primit spaga suma de 195.000 de euro: 185.000 de euro de la fratii Giovani si Victor Becali si 10.000 de euro de la Cristi Borcea.

Potrivit adevarul.ro, Terceanu si fratii Becali si-au recunoscut faptele, insa Borcea a negat, initial, orice intalnire cu judecatoarea, iar ulterior, dupa punerea in miscare a actiunii penale, si-a exercitat dreptul procesual de a nu da declaratii.

Judecatoarea Geanina Terceanu a dat cea mai interesanta declaratie in fata procurorilor DNA, care a fost presarata cu tot felul de picanterii.

Terceanu a spus cu subiect si predicat ca a primit mita pentru a interveni in celebrul dosar al transferurilor din fotbal, mai spune adevarul.ro.

La DNA a marturisit ca la putin timp dupa ce i-a fost repartizat dosarul, a fost contactata de avocatul Daniel Petre (judecat in acest caz pentru marturie mincinoasa), care i-a facut cunostinta cu Manole Teodoris, zis "Doris", cunostinta a fratilor Becali. Prima intalnire cu Giovani Becali a fost pe stadionul Ghencea.

"Cu acel prilej, in prezenta mea, Becali Ioan i-a inmanat lui Doris un plic in care se afla o suma de bani, nu stiu cati, dupa ce am plecat de la stadion, in masina, Doris mi-a dat din acei bani suma de 2.000 euro. Cu privire la discutia cu Becali Ioan, nu am discutat cu acesta aspecte concrete, subintelegandu-se ca voi incerca sa il ajut cu ocazia judecarii dosarului", a declarat Terceanu.

Judecatoarea a aratat ca in mai 2009 a fost in vizita la vila din Pipera a fratilor Becali si a discutat prima data, concret, despre dosar. "Aici acestia mi-au sugerat sa le aplic o pedeapsa cu suspendare sau sa ii achit, eu zicandu-le ca nu le promit nimic, intrucat dosarul era foarte voluminos, nu intrasem in cercetarea judecatoreasca si nu stiam care sunt posibilitatile", a povestit judecatoarea.

La scurt timp, Doris i-ar fi adus 40.000 euro, din partea fratilor Becali. "Din cate imi amintesc, este posibil sa fi primit acesti bani undeva pe strada. Acesti bani mi-au folosit, alaturi de alti bani pe care ii aveam deja stransi la cumpararea unui apartament, pentru care am platit suma de 93.000 de euro", a spus magistratul.

Inainte ca judecatoarea sa pronunte sentinta in acest caz, Gabriela Manole, sotia lui Doris, a vizitat-o pentru a-i spune ca fratii Becali vor sa-i mai dea o transa de bani. Abia dupa aceasta intalnire, Terceanu ar fi cazut de acord pentru o sentinta de achitare. "Gabriela m-a intrebat ce suma de bani doresc, eu zicandu-i ca nu vreau o suma anume, lasand la latitudinea fratilor Becali acest aspect. I-am spus lui Manole Gabriela ca suma de bani de la fratii Becali sa mi-o aduca la Movila, acolo unde locuiesc mama si surorile mele, explicandu-i acesteia unde anume sa vina si cum sa ajunga. Gabriela mi-a dat banii pe strada, in fata casei surorii mele Ciuciula Livia. Eu nu am numarat banii, convingerea mea fiind ca sunt 100.000 euro. I-am dat plicul cu bani surorii mele Livia, zicandu-i sa il pastreze si sa nu intrebe nimic", a marturisit Terceanue.

Procurorii DNA au descoperit acesti bani la perchezitia casei din localitatea Movila.

Dupa ce a pronuntat achitarea, in cazul tuturor inculpatilor din dosar, Gabriela Manole ar fi revenit la judecatoare. "Mi-a spus ca fratii Becali sunt multumiti si doresc sa imi mai dea o suma de bani. Gabriela mi-a spus ca din aceasta suma isi va opri si ea o parte, fara sa-mi spuna cat. Cert este ca mie mi-a mai dat suma de 20.000 euro, tot la Movila, ne-am intalnit undeva in sat, nu retin unde anume. Acesti bani i-am cheltuit, nu-mi amintesc in ce imprejurari", a spus magistratul.

Judecatoarea a spus si cum a primit banii de la Cristi Borcea, aceasta parte a declaratii fiind presarata cu picanterii. Cel care i-a facut cunostinta cu acesta este avocatul George Antonie Iorgovan, judecat in acest caz pentru marturie mincinoasa. Iorgovan ar fi condus-o pe judecatoare la vila lui Cristi Borcea. Aici, judecatoarea si inculpatul au stat de vorba doua ore.

"Dupa ce am ajuns acasa am vazut ca in geanta Borcea imi lasase o suma de bani, din cate imi amintesc 10.000 de euro, in euro. Nu am purtat vreo discutie ulterioara despre aceasta suma de bani nici cu George Iorgovan, nici cu Cristian Borcea", a povestit nonsalanta Terceanu.

"Perceptia mea a fost insa ca aceasta suma de bani nu-mi fusese data in legatura cu dosarul pe care-l judecam, ci ca urmare a faptului ca eu si domnul Borcea ne placuseram reciproc, el dorind sa ne mai vedem si ulterior, context in care eu am apreciat ca el a intentionat sa-mi faca un cadou. Cu ocazia vizitei facute acasa la Cristian Borcea, eu i-am lasat un numar de telefon, iar el m-a mai sunat ulterior cerandu-mi sa ne vedem, insa eu am tot amanat, iar o alta intalnire cu domnul Borcea nu a mai avut loc", a spus Geanina Terceanu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO