Gata cu asteptatul dupa companiile de asigurari. ASF a sarit in ajutorul soferilor, insa a uitat un detaliu foarte important

Ultimul update: Sambata 13 Februarie 2016 07:03
Data publicarii: Miercuri 10 Februarie 2016 22:41
Categorie: Actualitate

Companiile de asigurari nu mai au voie sa ii amane nejustificat pe soferii care cer constatarea pagubelor dupa un accident. In prezent, ei asteapta si o luna ca un inspector sa stabileasca daunele produse.

Termenul batut in cuie prin lege va fi de 5 zile. "O idee buna, dar care nu se va putea aplica atata timp cat nu exista si sanctiuni", spun reprezentantii service-urilor.

Aceasta masina a fost lovita pe 16 ianuarie. De atunci asteapta vizita unui inspector constatator.

"Nici pana astazi nu mi s-a trimis nicio nota de constatare din partea lor. Nu raspunde nimeni la niciun numar de telefon, am dat si mailuri." declara Ioana Aldescu, pagubita.

Autoritatea de Supraveghere Financiara a modificat legea pentru ca aceasta nu prevedea niciun termen, insa a uitat sa treaca si sanctiuni.

Noua lege isi doreste sa simplifice lucrurile. Imediat dupa accident puteti sa notificati compania fie prin telefon, mail sau puteti merge personal. Ei bine, din acest moment compania are la dispozitie 5 zile sa realizeze constatarea.

Echipaj SMURD, implicat intr-un accident in Capitala. Femeile din cealalta masina au fost ranite

ASF vrea sa stabileasca un termen si pentru completarea dosarului de dauna.

Misu Negritoiu, presedintele ASF: "Astazi, reglementarea este 15 zile sa faci plata dupa ce s-a completat dosarul de dauna. Dar dureaza completarea. Noi vrem sa reglementam si completarea si am vazut in alte legislatii 3 luni."

Service-urile sustin norma celor 5 zile, dar exista o problema.

"Nu exista sanctiuni la aceasta obligatie si daca nu exista sanctiuni de ce asiguratorii ar fi constransi sa respecte? Ce se intampla cu clientul in situatia in care asiguratorul nu va face constatarea in 5 zile. In a 6-a zi ce face? Face o reclamatie la ASF si ASF raspunde in 30 de zile. Atunci ce sa faci? Sa razi sau sa plangi?" se intreaba Cristian Munteanu, reprezentantul Asociatiei Service-urilor Independente din Romania.

"In afara de trei societati care sunt foarte serioase in aceasta piata, restul sunt de umplutura. Efectiv nu platesc decat in instanta." spune Radu Ionita, administratorul unui service auto.

Norma cu privire la constatarea in 5 zile a fost deja adoptata si va intra in vigoare dupa ce va fi publicata in Monitorul Oficial.
 

Soferul cu Touareg care a

Soferul cu Touareg care a "impins" de pe drum un Logan, retinut si acuzat de tentativa de omor. Ce le-a spus procurorilor

Andrei Gheorghe

Andrei Gheorghe, ultimul mesaj postat pe Facebook: „Voi continua să trollez demnitari, medici, profesori, popi, îngeri”

Andrei Gheorghe, jurnalistul cu un sfert de secol de experiență în presă. PORTRET

Bărbat aruncat în râu de un bărbat și o femeie, salvat de pompierii ISU

Un bărbat i-ar fi incendiat mașina nepotului, provocând pagube de mii de euro

Dezastru provocat de ploaia înghețată: o pădure uriașă a fost pusă la pământ

După ploaia înghețată, urmează un episod de ger în România. Oamenii, sfătuiți să iasă din case doar dacă au treburi urgente

Eduard Hellvig

Desecretizarea protocoalelor SRI. Claudiu Manda: ”Eduard Hellvig m-a sunat”

În loc să deszăpezească, a adormit în utilaj cu motorul pornit. VIDEO

11 localități, afectate de alunecările de teren: „Unde să mă duc? Mă doare sufletul”

Tânărul din Cluj-Napoca, acuzat că şi-a ucis bunica şi şi-a bătut crunt bunicul, internat la psihiatrie

Elevi eliminați de la simularea Bacalaureatului. Cum au fost prinși

Sentinţa în cazul femeii care şi-au ucis pruncul abia născut, redusă la jumătate