Noi condamnari pentru Cristi Borcea si fratii Becali. Pedepsele primite dupa ce i-au dat mita judecatoarei Geanina Terceanu

Ultimul update: Joi 08 Decembrie 2016 18:09
Data publicarii: Joi 24 Noiembrie 2016 14:20
Categorie: Actualitate

Judecatoarea Gianina Terceanu a fost condamnata de Curtea de Apel la 5 ani si 6 luni de inchisoare, pentru ca a primit mita.

Magistratul a fost acuzat ca a primit banii de la fratii Victor si Ioan Becali si Cristi Borcea, pentru o sentinta favorabila in Dosarul Transferurilor.

De asemenea, in acest caz au mai fost condamnati si fratii Becali la 3 ani de inchisoare, iar Borcea la 3 ani si jumatate, relateaza corespondentul Stirile ProTV Ovidiu Oanta.

Dupa contopirea cu pedepsele din "Dosarul Transferurilor", Ioan Becali a fost condamnat la 7 ani si 4 luni inchisoare, iar fratele sau Victor Becali - la 5 ani si 8 luni închisoare.

In acelasi dosar, Cristian Borcea, fost presedinte executiv al clubului de fotbal Dinamo, a fost condamnat la 7 ani si 10 luni inchisoare.

Instanţa a mai dispus confiscarea sumei de 195.000 euro de la Geanina Terceanu, banii reprezentand mita primita de aceasta.

Avocatul George-Antonie Iorgovan a fost condamnat la un an inchisoare cu suspendare si efectuarea a 60 de zile munca in folosul comunitatii, iar avocatul Daniel-Costel Petre a primit un an cu executare, ambii fiind acuzati de marturie mincinoasa.

Potrivit deciziei CAB, Ioan si Victor Becali au primit cate 3 ani inchisoare pentru dare de mita, pedepse contopite cu cele din dosarul transferurilor, iar in final ei vor avea de executat 7 ani si 4 luni, respectiv 5 ani si 8 luni inchisoare. In cazul lui Ioan Becali, judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti au dispus si anularea deciziei prin care a fost eliberat conditionat.

De asemenea, Cristian Borcea a fost condamnat la 3 ani si 6 luni pentru dare de mita, pedeapsa contopita cu cea din dosarul transferurilor, rezultand 7 ani si 10 luni.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.

Conform DNA, in februarie 2009, Geaninei Terceanu, in calitate de judecator la Tribunalul Bucuresti, i-a fost repartizat dosarul transferurilor de fotbalisti, in care fratii Becali si Cristian Borcea, alaturi de alti conducatori din fotbal, fusesera trimisi in judecata pentru inselaciune si evaziune fiscala.

In 3 aprilie 2012, magistratul a pronuntat in dosarul respectiv o hotarare de achitare fata de toti inculpatii, in temeiul dispozitiilor art. 10 lit. a din Codul de procedura penala din anul 1968 ('fapta nu exista').

Potrivit rechizitoriului, pentru a pronunta aceasta solutie de achitare, Terceanu a primit, in intervalul aprilie 2009 - mai 2012, o suma totala de 195.000 de euro.

"Din acest total, suma de 185.000 de euro a fost data lui Terceanu de catre inculpatii Becali, iar suma de 10.000 de euro de catre inculpatul Borcea. In cursul anului 2009, o parte din banii primiti in modalitatea de mai sus, respectiv 56.000 de euro, au fost folositi de Terceanu la achizitionarea unei locuinte (al carei pret total a fost de 93.000 euro)", sustin procurorii.

Ulterior, in martie 2014, Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat definitiv pe cei implicati in dosarul transferurilor, desfiintand astfel solutia de achitare data de judecatoarea Terceanu. in prezent, doar Victor Becali si Cristian Borcea se mai afla in detentie, restul fiind eliberati conditionat.

Scandalul
Scandalul "cumpararii" judecatoarei Terceanu in Dosarul "Transferurilor", la final. Curtea de Apel va decide sentintele
VIDEO PROTVPLUS.RO
sofer craiova spital
A intrat cu maşina în uşile de acces ale Spitalului Judeţean Craiova. Explicația șoferului
Motivul pentru care trei turişti aflați în Masivul Făgăraş au sunat la 112
Un bărbat a murit după ce maşina la care repara a căzut peste el
Ar putea fi cel mai bun an pentru vânătoarea de la Balc. Anunțul lui Ion Țiriac
Scandal între traficanți de țigări și poliție într-o piață din Drobeta Turnu Severin
Isprava unui tânăr din Bacău care a vrut să-şi impresioneze iubita
galati, batran, batut
Reacția recidivistului care a bătut un bătrân în Galaţi şi i-a furat 500 de euro şi telefonul
Fata ucisă, din Constanța, s-ar fi certat cu tatăl ei din cauza internetului. Mărturia mamei
Cum a murit de fapt fata de 14 ani, din Constanța, ucisă de tatăl ei
Trei reţinuți pentru trafic de droguri de mare risc. Ajungeau și în cluburile din Capitală
Accident cu 3 răniți lângă Timișoara. Ambii șoferi erau băuți
A intrat cu țigara aprinsă în garsonieră și a provocat o explozie devastatoare