Reactia autoritatilor dupa cozile de la Inmatriculari. Prefectura nu poate calcula corect procentul angajatilor in concediu

Ultimul update: Duminica 27 Noiembrie 2016 07:02
Data publicarii: Joi 24 Noiembrie 2016 12:30
Categorie: Actualitate
Coada la DRPCIV

Ministerul de Interne a reactionat joi, in urma scandalurilor legate de cozile uriase care se formeaza la Serviciul de Permise de Conducere din Capitala.

UPDATE 14:10 Prefectura Capitalei a facut precizari, intr-un comunicat care contine o greseala evidenta de matematica:

Facem urmatoarele precizari cu privire la cauzele situatiei actuale de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Bucuresti:
- Serviciul se confrunta cu un deficit de personal de 22%, avand un efectiv de 88 de cadre, dintre care 66 sunt prezente (restul fiind in concediu de odihna sau concediu medical). Acestea sunt repartizate, marea majoritate, pentru activitati specifice de lucru cu publicul la ghiseu sau examinare a candidatilor la proba practica;
- Programul pentru innoirea parcului auto “Rabla” a debutat cu intarziere (in luna iunie, fata de anii anteriori cand a debutat in primavara), ceea ce a condensat intr-o perioada mai scurta de timp un numar mult mai mare de solicitari, pe toate palierele de evidenta a vehiculelor;
- Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, activitatea societatilor de leasing si a dealerilor de vehicule atat noi, cat si second-hand, a cunoscut o crestere, in medie, de 15%, in conditiile in care 80% dintre acesti agenti economici sunt concentrati in Bucuresti, iar 75% dintre vehiculele inmatriculate la cererea acestora sunt pentru utilizatori din afara municipiului Bucuresti;
- Desi prin OUG 41/2016 s-au diversificat modalitatile de plata pentru obtinerea documentelor eliberate de Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Bucuresti (online prin internet banking, virament bancar, mandat postal, plata la Trezorerie, plata direct la ghisee), se constata ca cetatenii prefera, in continuare, plata in numerar la ghiseu, ceea ce duce la cresterea timpilor de lucru.
Pana la aceasta data, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Bucuresti si Institutia Prefectului Municipiului Bucuresti au intreprins urmatoarele masuri pentru reducerea timpului de asteptare la ghiseu:
1. Demararea, in aceasta luna, a concursurilor pentru ocuparea a 16 posturi vacante. Se estimeaza ca ocuparea celor 16 posturi vacante si suplimentarea cu alte functii va permite organizarea a doua ture, zilnic, intre 8.00 – 19.30, ceea ce ar presupune normalizarea situatiei; Mentionam ca in perioada aprilie - noiembrie 2016, un numar mai redus de personal a implementat un numar mai mare de lucrari fata de aceeasi perioada a anului trecut.
2. Punerea in functiune a unui sistem de eliberare bonuri de ordine la inmatriculari (parterul cladirii), urmand ca acest sistem sa fie extins, in luna decembrie, si la etaj, pentru activitatea pe linie de permise de conducere;
3. Initierea demersurilor pentru implementarea unui sistem de programare online pentru depunerea documentelor eliberate de acest Serviciu;
4. A fost operationalizat un portal de inmatriculare a vehiculelor noi, disponibil pentru societatile de leasing si dealeri auto, din luna septembrie.
Precizam ca pentru a veni in sprijinul cetatenilor, angajatii Serviciului au efectuat ore suplimentare, inclusiv in weekend, si si-au amanat efectuarea concediilor de odihna.

MAI a chemat toti prefectii din Bucuresti si Ilfov la discutii.

Romanii care vin sa isi schimbe permisul sau sa inmatriculeze o masina sunt nevoiti sa astepte mai multe ore pana cand ajung la ghisee, iar situatie s-ar fi repetat si joi.

Ministrul Afacerilor Interne spune ca problemele sunt complexe si structurale, pentru care rezolvarea "va lua timp", si cheama prefectii din Bucuresti si Ilfov la discutii pentru a gasi solutii, conform News.ro.

Maine dimineata (vineri, n.r.) am chemat prefectii de la Ilfov si Bucuresti, impreuna cu conducerea Direcţiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, pentru a gasi solutii. Problemele sunt complexe si structurale, pentru care rezolvarea va lua timp, dar voi cere si solutii imediate, cu impact in zilele urmatoare”, a spus ministrul Dragos Tudorache. 

Jurnalistul Dorin Chiotea a publicat, joi, pe pagina lui de Facebook, in jurul ore 8:00 dimineata, o imagine in care sustine ca sunt sute de persoane la DRPCIV, iar coada s-ar intinde pana in afara cladirii.

CITESTE SI: Romania, tara in care iti iei concediu ca sa iti inmatriculezi masina. Cazul tanarului care a stat la coada de la 2 noaptea

Totusi, in jurul orei 9:30, situatia de la Permise era cu totul alta, iar coada "a disparut", conform pozelor realizate de Stirile PROTV.

Fie ca vor sa inmatriculeze o masina, sa isi shimbe permisul de conducere expirat sau sa se programe la proba teoretica in vederea obtinerii acestuia, oamenii sunt nevoiti sa astepte mai multe ore pana ajung la ghisee.

Situatia de la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor nu este noua, inca din vara fiind zile in care oamenii sunt nevoiti sa astepte la cozi foarte lungi.
Ministrul Afacerilor Interne, Dragos Tudorache, a declarat joi, pentru News.ro, ca problemele la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor sunt complexe si structurale, iar rezolvarea lor „va lua timp”.

„Maine dimineata (vineri, n.r.) am chemat prefectii de la Ilfov si Bucuresti, impreuna cu conducerea Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, pentru a gasi solutii. Problemele sunt complexe si structurale, pentru care rezolvarea va lua timp, dar voi cere si solutii imediate, cu impact in zilele urmatoare”
, a spus ministrul Dragos Tudorache.

DRPCIV - situatia de la permise la ora 9:30 Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
DRPCIV - situatia de la permise la ora 9:30 Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
Coada la DRPCIV Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

Romania, tara in care iti iei concediu ca sa iti inmatriculezi masina. Cazul tanarului care a stat la coada de la 2 noaptea
Romania, tara in care iti iei concediu ca sa iti inmatriculezi masina. Cazul tanarului care a stat la coada de la 2 noaptea
"Nevazatorii" care figureaza ca soferi vor fi depistati de noile sisteme informatice si isi vor pierde ajutoarele de la stat
Tariceanu: Vrem ca anumiti oameni cu functii importante in stat sa se distinga stand la cozi sau sa se ocupe de ce trebuie?
Tariceanu: Vrem ca anumiti oameni cu functii importante in stat sa se distinga stand la cozi sau sa se ocupe de ce trebuie?
VIDEO PROTVPLUS.RO
LA MARUTA
A lăsat jurnalismul pentru o altă pasiune: bucătăria. Care este povestea Cristinei Mazilu

10:35
VORBESTE LUMEA
Diana Matei și Marian Cleante, motive de sărbătoare
Ce destinație de vacanță vor alege

07:37
VORBESTE LUMEA
Diana și Adrian Enache vs. zvonurile din presă
Cum comentează titlurile din presă

18:15
VORBESTE LUMEA
Dimineți cu trei copii, haos în casă
Cum își împarte timpul Lavinia Petrea pentru a își crește copiii

12:03
VORBESTE LUMEA
Cele mai reușite vacanțe, ponturi de la Răzvan Pascu
Răzvan Pascu, unul dintre cei mai pasionați bloggeri de turism din România

09:41
VORBESTE LUMEA
George Piștereanu intră în ring
De cât timp se atrenează actorul din VLAD

03:09
VORBESTE LUMEA
Accidentări pe gheață, lecție de prim ajutor
Ion Bogdan Codorean este specializat în traumatologie sportivă

11:47
VORBESTE LUMEA
Adina Halas pregătește o rețetă de cremă pentru tălpi
Ce ingrediente a folosit

02:54
VORBESTE LUMEA
Copilul Adelei Popescu a împlinit o lună
Adela Popescu are doi copii Alexandru și Andrei

08:14
VORBESTE LUMEA
Cum scăpăm de durerile de picioare
Importanța masajului la tălpi

08:57
Raluca Pruna, Agerpres
Prună, despre recursul compensatoriu: "În varianta iniţială ar fi ieşit 1700, nu 11.000"
Dan Dungaciu, despre Brexit: "Cred că există o mare frustrare în Marea Britanie"
Reacţia Jandarmeriei după ironiile la adresa clipului despre Eminescu. "Patul lui Procust"
Răsturnare de situaţie în cazul semafoarelor "sabotate". Ce au descoperit anchetatorii
Flăcări uriaşe într-un bloc din Timişoara. Oamenii au fugit, îngroziţi
Marinar, căutat în Dunăre. Acțiunea de salvare se desfășoară cu dificultate
protest MJ
APADOR-CH consideră ”ridicol excesul de zel al poliției” în cazul protestului cu vopsea
Cod portocaliu de ninsori în 4 județe. Șoferii, avertizați să nu circule pe anumite drumuri
Recidivistul care a bătut şi jefuit un bătrân în Galați, căutat de poliție. Noi acuzaţii
Cultură de cannabis, într-un apartament din Constanţa. Câte plante avea proprietarul
TIR căzut pe calea ferată, în judeţul Hunedoara. Ce se întâmplă cu pasagerii
Şcolile din România unde nu se vor face cursuri joi şi vineri, din cauza ninsorii