Reactia autoritatilor dupa cozile de la Inmatriculari. Prefectura nu poate calcula corect procentul angajatilor in concediu

Ultimul update: Duminica 27 Noiembrie 2016 07:02
Data publicarii: Joi 24 Noiembrie 2016 12:30
Categorie: Actualitate
Coada la DRPCIV

Ministerul de Interne a reactionat joi, in urma scandalurilor legate de cozile uriase care se formeaza la Serviciul de Permise de Conducere din Capitala.

UPDATE 14:10 Prefectura Capitalei a facut precizari, intr-un comunicat care contine o greseala evidenta de matematica:

Facem urmatoarele precizari cu privire la cauzele situatiei actuale de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Bucuresti:
- Serviciul se confrunta cu un deficit de personal de 22%, avand un efectiv de 88 de cadre, dintre care 66 sunt prezente (restul fiind in concediu de odihna sau concediu medical). Acestea sunt repartizate, marea majoritate, pentru activitati specifice de lucru cu publicul la ghiseu sau examinare a candidatilor la proba practica;
- Programul pentru innoirea parcului auto “Rabla” a debutat cu intarziere (in luna iunie, fata de anii anteriori cand a debutat in primavara), ceea ce a condensat intr-o perioada mai scurta de timp un numar mult mai mare de solicitari, pe toate palierele de evidenta a vehiculelor;
- Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, activitatea societatilor de leasing si a dealerilor de vehicule atat noi, cat si second-hand, a cunoscut o crestere, in medie, de 15%, in conditiile in care 80% dintre acesti agenti economici sunt concentrati in Bucuresti, iar 75% dintre vehiculele inmatriculate la cererea acestora sunt pentru utilizatori din afara municipiului Bucuresti;
- Desi prin OUG 41/2016 s-au diversificat modalitatile de plata pentru obtinerea documentelor eliberate de Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Bucuresti (online prin internet banking, virament bancar, mandat postal, plata la Trezorerie, plata direct la ghisee), se constata ca cetatenii prefera, in continuare, plata in numerar la ghiseu, ceea ce duce la cresterea timpilor de lucru.
Pana la aceasta data, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Bucuresti si Institutia Prefectului Municipiului Bucuresti au intreprins urmatoarele masuri pentru reducerea timpului de asteptare la ghiseu:
1. Demararea, in aceasta luna, a concursurilor pentru ocuparea a 16 posturi vacante. Se estimeaza ca ocuparea celor 16 posturi vacante si suplimentarea cu alte functii va permite organizarea a doua ture, zilnic, intre 8.00 – 19.30, ceea ce ar presupune normalizarea situatiei; Mentionam ca in perioada aprilie - noiembrie 2016, un numar mai redus de personal a implementat un numar mai mare de lucrari fata de aceeasi perioada a anului trecut.
2. Punerea in functiune a unui sistem de eliberare bonuri de ordine la inmatriculari (parterul cladirii), urmand ca acest sistem sa fie extins, in luna decembrie, si la etaj, pentru activitatea pe linie de permise de conducere;
3. Initierea demersurilor pentru implementarea unui sistem de programare online pentru depunerea documentelor eliberate de acest Serviciu;
4. A fost operationalizat un portal de inmatriculare a vehiculelor noi, disponibil pentru societatile de leasing si dealeri auto, din luna septembrie.
Precizam ca pentru a veni in sprijinul cetatenilor, angajatii Serviciului au efectuat ore suplimentare, inclusiv in weekend, si si-au amanat efectuarea concediilor de odihna.

MAI a chemat toti prefectii din Bucuresti si Ilfov la discutii.

Romanii care vin sa isi schimbe permisul sau sa inmatriculeze o masina sunt nevoiti sa astepte mai multe ore pana cand ajung la ghisee, iar situatie s-ar fi repetat si joi.

Ministrul Afacerilor Interne spune ca problemele sunt complexe si structurale, pentru care rezolvarea "va lua timp", si cheama prefectii din Bucuresti si Ilfov la discutii pentru a gasi solutii, conform News.ro.

Maine dimineata (vineri, n.r.) am chemat prefectii de la Ilfov si Bucuresti, impreuna cu conducerea Direcţiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, pentru a gasi solutii. Problemele sunt complexe si structurale, pentru care rezolvarea va lua timp, dar voi cere si solutii imediate, cu impact in zilele urmatoare”, a spus ministrul Dragos Tudorache. 

Jurnalistul Dorin Chiotea a publicat, joi, pe pagina lui de Facebook, in jurul ore 8:00 dimineata, o imagine in care sustine ca sunt sute de persoane la DRPCIV, iar coada s-ar intinde pana in afara cladirii.

CITESTE SI: Romania, tara in care iti iei concediu ca sa iti inmatriculezi masina. Cazul tanarului care a stat la coada de la 2 noaptea

Totusi, in jurul orei 9:30, situatia de la Permise era cu totul alta, iar coada "a disparut", conform pozelor realizate de Stirile PROTV.

Fie ca vor sa inmatriculeze o masina, sa isi shimbe permisul de conducere expirat sau sa se programe la proba teoretica in vederea obtinerii acestuia, oamenii sunt nevoiti sa astepte mai multe ore pana ajung la ghisee.

Situatia de la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor nu este noua, inca din vara fiind zile in care oamenii sunt nevoiti sa astepte la cozi foarte lungi.
Ministrul Afacerilor Interne, Dragos Tudorache, a declarat joi, pentru News.ro, ca problemele la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor sunt complexe si structurale, iar rezolvarea lor „va lua timp”.

„Maine dimineata (vineri, n.r.) am chemat prefectii de la Ilfov si Bucuresti, impreuna cu conducerea Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, pentru a gasi solutii. Problemele sunt complexe si structurale, pentru care rezolvarea va lua timp, dar voi cere si solutii imediate, cu impact in zilele urmatoare”
, a spus ministrul Dragos Tudorache.

DRPCIV - situatia de la permise la ora 9:30 Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
DRPCIV - situatia de la permise la ora 9:30 Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
Coada la DRPCIV Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

Romania, tara in care iti iei concediu ca sa iti inmatriculezi masina. Cazul tanarului care a stat la coada de la 2 noaptea
Romania, tara in care iti iei concediu ca sa iti inmatriculezi masina. Cazul tanarului care a stat la coada de la 2 noaptea
"Nevazatorii" care figureaza ca soferi vor fi depistati de noile sisteme informatice si isi vor pierde ajutoarele de la stat
Tariceanu: Vrem ca anumiti oameni cu functii importante in stat sa se distinga stand la cozi sau sa se ocupe de ce trebuie?
Tariceanu: Vrem ca anumiti oameni cu functii importante in stat sa se distinga stand la cozi sau sa se ocupe de ce trebuie?
VIDEO PROTVPLUS.RO
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Oana vs Antinia
Oana și Antinia au cântat în numele iubirii, pentru muzică. Ce alegere a făcut Irina Rimes?

12:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Claudia Vs Izabela
Tensiune între antrenorii Vocea României. Claudia și Izabela au dat tot ce e mai bun, însă uite cum au reacționat Smiley și Tudor

13:37
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Dalina vs Lina
Dalina și Lina au interpretat într-un mod original piesa lui Katty Perry "Roar" și au sfârșit confruntarea într-o mare de aplauze. Pe cine a ales Smiley?

08:42
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Alexandra vs Teodora vs Romanița
Au pășit pe scena Vocea României ca niște adevărate artiste și au realizat un trio fantastic. A fost o alegere grea, însă Tudor a decis

11:12
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Maria Vs Eva
Emoții mari pe scena Vocea României. Uite cum s-au descurcat Maria și Eva

09:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Andrei vs Claudiu
Până și Adele ar fi dansat pe o asemenea interpretare. Uite ce moment plin de energie au avut băieții pe scenă. Ce-a avut de spus Smiley?

12:15
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Madalina vs Maria
Transmit o emoție pe care e greu să nu empatizezi. Mădălina și Maria au abordat o interpretare foarte interesantă însă antrenorii au avut păreri diferite

10:59
LA MARUTA
Călătorul aventurier, imagini fabuloase din Columbia

08:43
LA MARUTA
România, te iubesc!, 10 ani de povești

05:32
LA MARUTA
Skivo, o zi în culisele vloggingului

06:20
penitenciar din Romania
Câte mii de deţinuţi au ieşit din închisori cu "marea eliberare" a lui Tudorel Toader
Un timişorean care a vopsit blocul în culorile tricolorului, amendat de poliţie
Decizia curţii constituţionale din Costa Rica în cazul Elenei Udrea şi Alinei Bica
O traficantă de droguri şi-a primit înapoi de la statul român. Explicaţia sentinţei
Primul drum asfaltat între judeţele Bistriţa-Năsăud şi Maramureş, inaugurat în 2018. „Până acum ne-am unit pe jos”
Obicei costisitor al românilor, de Crăciun. Plătesc sute de lei pentru "amintiri de neuitat"
masina de politie pe strada
Un utilaj de deszăpezire a lovit o maşină, în Suceava. O familie întreagă, la spital
Cine este tânărul care a murit după ce s-a plimbat pe liniile de metrou. Autorităţile, fără reacţie
Oraşul care a înflorit cu bani de la UE. A luat 86% din fondurile alocate primăriilor
”Grădinarii" care aprovizionau Capitala cu droguri. Cum au ajuns de la castraveţi la canabis
Anchetă la un sediu de poliție, după ce peste 20.000 de pachete de țigări au dispărut
Plângere împotriva lui Florin Iordache, pentru gestul făcut în plenul Camerei Deputaţilor