Reactia autoritatilor dupa cozile de la Inmatriculari. Prefectura nu poate calcula corect procentul angajatilor in concediu

24-11-2016 12:30


Coada la DRPCIV

Ministerul de Interne a reactionat joi, in urma scandalurilor legate de cozile uriase care se formeaza la Serviciul de Permise de Conducere din Capitala.

UPDATE 14:10 Prefectura Capitalei a facut precizari, intr-un comunicat care contine o greseala evidenta de matematica:

Facem urmatoarele precizari cu privire la cauzele situatiei actuale de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Bucuresti:
- Serviciul se confrunta cu un deficit de personal de 22%, avand un efectiv de 88 de cadre, dintre care 66 sunt prezente (restul fiind in concediu de odihna sau concediu medical). Acestea sunt repartizate, marea majoritate, pentru activitati specifice de lucru cu publicul la ghiseu sau examinare a candidatilor la proba practica;
- Programul pentru innoirea parcului auto “Rabla” a debutat cu intarziere (in luna iunie, fata de anii anteriori cand a debutat in primavara), ceea ce a condensat intr-o perioada mai scurta de timp un numar mult mai mare de solicitari, pe toate palierele de evidenta a vehiculelor;
- Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, activitatea societatilor de leasing si a dealerilor de vehicule atat noi, cat si second-hand, a cunoscut o crestere, in medie, de 15%, in conditiile in care 80% dintre acesti agenti economici sunt concentrati in Bucuresti, iar 75% dintre vehiculele inmatriculate la cererea acestora sunt pentru utilizatori din afara municipiului Bucuresti;
- Desi prin OUG 41/2016 s-au diversificat modalitatile de plata pentru obtinerea documentelor eliberate de Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Bucuresti (online prin internet banking, virament bancar, mandat postal, plata la Trezorerie, plata direct la ghisee), se constata ca cetatenii prefera, in continuare, plata in numerar la ghiseu, ceea ce duce la cresterea timpilor de lucru.
Pana la aceasta data, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Bucuresti si Institutia Prefectului Municipiului Bucuresti au intreprins urmatoarele masuri pentru reducerea timpului de asteptare la ghiseu:
1. Demararea, in aceasta luna, a concursurilor pentru ocuparea a 16 posturi vacante. Se estimeaza ca ocuparea celor 16 posturi vacante si suplimentarea cu alte functii va permite organizarea a doua ture, zilnic, intre 8.00 – 19.30, ceea ce ar presupune normalizarea situatiei; Mentionam ca in perioada aprilie - noiembrie 2016, un numar mai redus de personal a implementat un numar mai mare de lucrari fata de aceeasi perioada a anului trecut.
2. Punerea in functiune a unui sistem de eliberare bonuri de ordine la inmatriculari (parterul cladirii), urmand ca acest sistem sa fie extins, in luna decembrie, si la etaj, pentru activitatea pe linie de permise de conducere;
3. Initierea demersurilor pentru implementarea unui sistem de programare online pentru depunerea documentelor eliberate de acest Serviciu;
4. A fost operationalizat un portal de inmatriculare a vehiculelor noi, disponibil pentru societatile de leasing si dealeri auto, din luna septembrie.
Precizam ca pentru a veni in sprijinul cetatenilor, angajatii Serviciului au efectuat ore suplimentare, inclusiv in weekend, si si-au amanat efectuarea concediilor de odihna.

MAI a chemat toti prefectii din Bucuresti si Ilfov la discutii.

Romanii care vin sa isi schimbe permisul sau sa inmatriculeze o masina sunt nevoiti sa astepte mai multe ore pana cand ajung la ghisee, iar situatie s-ar fi repetat si joi.

Ministrul Afacerilor Interne spune ca problemele sunt complexe si structurale, pentru care rezolvarea "va lua timp", si cheama prefectii din Bucuresti si Ilfov la discutii pentru a gasi solutii, conform News.ro.

Maine dimineata (vineri, n.r.) am chemat prefectii de la Ilfov si Bucuresti, impreuna cu conducerea Direcţiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, pentru a gasi solutii. Problemele sunt complexe si structurale, pentru care rezolvarea va lua timp, dar voi cere si solutii imediate, cu impact in zilele urmatoare”, a spus ministrul Dragos Tudorache. 

Jurnalistul Dorin Chiotea a publicat, joi, pe pagina lui de Facebook, in jurul ore 8:00 dimineata, o imagine in care sustine ca sunt sute de persoane la DRPCIV, iar coada s-ar intinde pana in afara cladirii.

CITESTE SI: Romania, tara in care iti iei concediu ca sa iti inmatriculezi masina. Cazul tanarului care a stat la coada de la 2 noaptea

Totusi, in jurul orei 9:30, situatia de la Permise era cu totul alta, iar coada "a disparut", conform pozelor realizate de Stirile PROTV.

Fie ca vor sa inmatriculeze o masina, sa isi shimbe permisul de conducere expirat sau sa se programe la proba teoretica in vederea obtinerii acestuia, oamenii sunt nevoiti sa astepte mai multe ore pana ajung la ghisee.

Situatia de la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor nu este noua, inca din vara fiind zile in care oamenii sunt nevoiti sa astepte la cozi foarte lungi.
Ministrul Afacerilor Interne, Dragos Tudorache, a declarat joi, pentru News.ro, ca problemele la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor sunt complexe si structurale, iar rezolvarea lor „va lua timp”.

„Maine dimineata (vineri, n.r.) am chemat prefectii de la Ilfov si Bucuresti, impreuna cu conducerea Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, pentru a gasi solutii. Problemele sunt complexe si structurale, pentru care rezolvarea va lua timp, dar voi cere si solutii imediate, cu impact in zilele urmatoare”
, a spus ministrul Dragos Tudorache.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO