Iohannis, la televiziunea publica germana: "Iau in calcul atacarea modificarilor Codului Penal la CCR". VIDEO

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a declarat intr-un interviu acordat televiziunii publice germane ARD ca „Romania se gaseste, in acest moment, intr-o faza intensa a combaterii coruptiei (...) si in aceasta faza nu trebuie umblat la legi”.

Presedintele Romaniei a vorbit despre propunerile de modificare a Codului Penal si Codului de Procedura Penala, ce au trecut de Senatul Romaniei. Iohannis a afirmat ca modificarile nu sunt deloc binevenite in acest moment si ca ia „foarte serios in calcul”, daca modificarile vor trece de Parlament, atacarea la Curtea Constitutionala, scrie Hotnews.

Combaterea coruptiei nu este un hobby de-al meu sau al altora care vor asta neaparat, ci o necesitate in Romania, daca vrea sa se dezvolte mai departe”, a spus Iohannis la ARD.

Romania se gaseste, in acest moment, intr-o faza intensa a combaterii coruptiei. Si asta nu e usor nici pentru tara, nici pentru procurori si, bineinteles ca nu e usor nici pentru politicienii care nu vor ca unele lucruri sa iasa la lumina. De cativa ani avem in Romania o combatere a coruptiei relativ eficienta”, a continuat presedintele.

Citește și
Victor Ponta, Klaus Iohannis
"Daca Ponta ar fi ajuns presedinte". Pasaje in premiera din noua carte a lui Iohannis si atacul sau la premier
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Presedintele a explicat ca „lupta impotriva coruptiei este una din prioritatile mele, am anuntat asta si in campania electorala. Drept urmare, intensitatea combaterii coruptiei a crescut. Depinde acum pe cine intrebati apropo de lupta impotriva coruptiei, pentru ca politicienii se arata des nemultumiti de intensitatea acestor actiuni".

Succesele combaterii coruptiei din Romania au avut ecouri dincolo de granitele noastre, tarile vecine vor sa afle reteta noastra si pregatesc actiuni similare. Cred ca suntem in faza in care combaterea coruptiei are prime rezultate importante. Pentru ca unii politicieni s-au decis sa incerce sa calce pe frana acestor actiuni, m-am decis, in urma cu cateva zile, sa adresez din nou acest subiect public. Am spus ca, in primul rand, combaterea coruptiei trebuie sa continue pana cand coruptia dispare cu totul. Nu exista alternativa. Coruptia este o problema uriasa pentru o tara ca Romania si este un impediment major in dezvoltarea Romaniei”, a continuat Iohannis.

„Cred ca tentativele de modificare a legilor existene nu sunt deloc binevenite. In aceasta faza nu trebuie umblat la legi. Voi incerca sa ma exprim si public impotriva acestor initiative, ceea ce am si facut deja. Orice lege poate fi retrimisa in Parlament pentru rediscutare, iar daca acest pas nu functioneaza, am si posibilitatea de atacare la Curtea Constitutionala. Iau in considerare foarte serios aceasta posibilitate pentru ca nu vreau ca modificarea legilor sa aiba loc in aceasta faza intensa a combaterii coruptiei", a mai spus presedintele Romaniei.

"Am fost de la bun inceput pe baricade, doar ca tacerea mea nu a fost o tacere adevarata. Pentru ritmul in care e Romania obisnuita ma adresez opiniei publice, intr-adevar, rar. In comparatie cu statele europene insa, iesirile mele publice sunt de-a dreptul dese", a precizat Iohannis.

Scandalul defrisarilor abuzive de paduri

Nici nu ii cunosc pe acesti oameni. Nu am nici apropiere, nici distanta fata de ei si nici nu cred ca o lege ar trebui facuta pentru o companie sau un grup de companii. In acest sens, ideea ca eu fac lobby pentru o companie austriaca e o idiotenie totala. Ideea a fost plantata in spatiul public doar pentru ca eu sunt de origine germana, deci cumva si austriaca, nu are nimic de-a face cu realitatea. Problema defrisarilor ilegale exista, eu sunt struct impotriva acestui fenomen si am spus asta public in repetate randuri”, a declarat Iohannis.

Articol recomandat de sport.ro
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Citește și...
Klaus Iohannis:
Klaus Iohannis: "Sunt nemultumit de modul in care e gestionat proiectul votului prin corespondenta. Voi discuta cu partidele"

Presedintele Klaus Iohannis s-a declarat "nemultumit" de felul cum evolueaza proiectul privind votul prin corespondenta, dar ca va discuta cu partidele politice "din nou" si "de atatea ori cat e nevoie" pentru a pune in miscare acest proiect.

"Daca Ponta ar fi ajuns presedinte". Pasaje in premiera din noua carte a lui Iohannis si atacul sau la premier

Klaus Iohannis vine cu detalii picante din culisele campaniei pentru Cotroceni in noua sa carte, "Primul pas". Presedintele, care a ales fotografia de pe coperta, povesteste episoadele infruntarii cu Victor Ponta.

Recomandări
Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja
Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja

Medicul Cătălin Cîrstoiu nu va mai fi candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei. Decizia a fost luată de Coaliție după o ședință maraton, care a durat peste 14 ore. 

Kievul se mai și refuză. Statele NATO care nu vor să furnizeze Ucrainei arma pe care o cere cu insistență
Kievul se mai și refuză. Statele NATO care nu vor să furnizeze Ucrainei arma pe care o cere cu insistență

În așteptarea ajutorului american, Kievul face presiuni la nivel european pentru a obține sisteme de apărare anti-rachetă. Ucraina are nevoie urgentă de șapte astfel de baterii și, până acum, a obținut un angajament și multe promisiuni.

Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL conduce detajat în intenţii de vot la alegerile europarlamentare. Cine ocupă locul secund
Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL conduce detajat în intenţii de vot la alegerile europarlamentare. Cine ocupă locul secund

Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna aprilie, la comanda News.ro.