Învățătoare acuzată că îi terorizează pe copii. Părinte: ”Îi zice măgar și fluture de pădure”

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50

Situaţie-limită în satul Piatra Fântânele din Bistriţa-Năsăud. De două săptămâni, 16 copii din clasele primare refuză să mai meargă la şcoala pentru că, spun ei, sunt agresaţi de învăţătoare.

Elevii susţin că femeia îi jigneşte încontinuu, îi trage de păr şi chiar îi bate cu băţul la palmă. Părinţii au depus o plângere la Parchet, iar Poliţia, Protecţia Copilului şi inspectoratul şcolar au început anchete.

Deşi vacanţa de o săptămână s-a terminat, copiii din clasele 1-4 din Piatra Fântânele nu s-au întors la şcoală şi asta pentru că nu mai vor să aibă de-a face cu învăţătoarea.

Situaţia lor s-a îngreunat şi mai mult pentru că peste săptămână, elevii erau găzduiţi la o mănăstire de lângă scoală, ca să nu mai facă naveta 12 km până acasă. Călugăriţele îi ajutau şi la teme, îi hrăneau şi îi adăposteau de luni până vineri, gratuit.

Acum însă, de când a ieşit la iveală scandalul din şcoală, măicuţele s-au temut să nu fie implicate în anchetă şi au refuzat să-i mai primească pe elevi în gazdă. Între timp, părinţii au angajat un psiholog care îi evaluează pe elevi, iar autorităţile încearcă să rezolve situaţia.

Părinţii celor 16 copii spun că au aflat abia acum de la elevi că învăţătoarea îi bate la ore, îi jigneşte şi îi umileşte.

Părinte: ”L-ar fi trântit pe gard şi l-a închis în clasă şi l-a împuns pe bancă. Și i-a zis ”tu, bâlbâitule, îţi mai trebuie jocuri, că nu ştii învăţa?”.

Părinte: ”Îi zice numai ”măgar” şi ”fluture de pădure”.

Părinte: ”Îi agresa, le povestea urât, i-a tras de păr şi pe al meu, i-a dat cu palma după cap şi spunea să nu mai spună la părinţi sau la măicuţă ce a fost în clasă. I-a teroriat, au ţinut în ei copiii.

Învăţătoarea nu a vrut să comenteze acuzaţiile aduse de părinţi.

Învățătoare: ”Am plângere. Este reclamaţie la Inspectorat. Inspectoaratul rezolvă.

Părinţii au sesizat Parchetul, iar Protecţia Copilului şi Poliţia au început o anchetă.

Crina Sârb, purtător de cuvânt IPJ BN: ”În cauză s-a demarat o anchetă penală, iar cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă.

Adriana Turcum DGASPC: ”Vom evalua situaţia copiilor şi în cazul în care se va constata existenţa unei forme de abuz, îi vom cuprinde pe copii într-un program de consiliere psihologică.

Învăţătoarea risca să fie sancţionata sau chiar scoasă din învăţământ, dacă raportul făcut după anchetă îi va dovedi vinovăţia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO