Elev din Pitești, traficant de droguri, denunțat la DIICOT chiar de către tatăl său, profesor cunoscut în oraș

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50
Mihnea Untaru
jurnaluldearges.ro

Un tânăr din Piteşti, consumator și traficant de droguri aduse din Olanda şi Anglia, a fost dat pe mâna poliţiştilor DIICOT chiar de către tatăl său, profesor cunoscut în oraș.

Tatăl a găsit în cutia poştală trei plicuri cu droguri şi a sesizat BCCO Piteşti. În această toamnă, tânărul a fost condamnat de Tribunalul Argeş la şapte ani şi jumătate pentru trafic internaţional de droguri de mare risc, sentinţa nefiind definitivă, relatează jurnaluldearges.ro.

Se pare că Mihnea Untaru, 19 ani, se ocupa de traficul de droguri de mai mulţi ani. Tatăl său avea de mai mult timp bănuieli că băiatul se droghează, iar în decembrie 2016 a avut și confirmarea. A găsit trei plicuri suspecte în cutia poştală, care sosiseră din Olanda şi Anglia.

Profesorul s-a dus cu plicurile la DIICOT și după câteva zile a  aflat că erau mai multe grame de droguri, inclusiv LSD.

Ulterior, timp de peste patru luni, Mihnea Untaru a fost supravegheat, inclusiv de un investigator sub acoperire.

În această primăvară, Mihnea Untaru, care era elev în clasa a XII-a, a fost prins în flagrant în timp ce vindea droguri chiar în faţa liceului unde învăţa. Asupra lui au fost găsite 3 grame de metamfetamină. La percheziţiile efectuate la domiciliul tânărului au mai fost găsite apoi 5 grame de droguri, inclusiv ecstasy şi cannabis.

La procesul ce s-a desfăşurat la Tribunalul Argeş, Adrian Georgescu, avocatul lui Mihnea Untaru, le-a solicitat judecătorilor ”să ţină seama de cum a pornit dosarul de faţă, acţiunea fiind demarată la sesizarea părinţilor inculpatului. Părinţii au solicitat în mai multe rânduri sprijinul Poliţiei, DIICOT, în demersul de a îl sustrage pe Untaru Mihnea dintr-un grup din care nu mai avea ieşire”.

Tot avocatul Adrian Georgescu a mai susţinut faptul că ”Untaru Mihnea a încercat să iasă în mai multe rânduri din acest mediu, însă nu a reuşit. DIICOT nu a făcut nimic, din contră l-au găsit vinovat”.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO