3 femei au lesinat la metrou din cauza aglomeratiei. Metrorex da vina pe proceduri, dar nu explica de ce trenurile vin rar

Ultima actualizare: 21-10-2016 07:08

Mai multe incidente au avut loc marti dimineata in 3 statii de metrou din Capitala. Trei femei au lesinat dupa ce au petrecut zeci de minute, prinse in imbulzeala, printre alti pasageri,  fiind nevoie de interventia SMURD.

Stimati calatori, permiteti inchiderea usilor si lasati trenul sa plece. Urmatorul tren pentru Pipera asteapta." Acest mesaj a venit dupa cel putin 10 minute in care garnitura a stat blocata in statia Piata Unirii. Mii de pasageri s-au inghesuit incercand sa urce in vagoane si blocand astfel totul. Supra -glomerarea s-a produs la ora 8.30 cand o pasagera din trenul care mergea spre Piata Victoriei a lesinat din cauza caldurii si a inghesuielii.

Pasagerii au alertat conductorul care a adus trenul in statie si a chemat SMURD-ul, iar garnitura a ramas blocata in statie. Tocmai din aceasta cauza, la celelalte statii, trenurile au fost si ele nevoite sa astepte. 10 minute mai tarziu, la 8.57, o a doua tanara a lesinat la statia de la Piata Victoriei, iar la 9.10 minute o a treia la Aviatorilor.

Mertorex a dat vina pe procedura care se aplica in cazul in care un pasager pateste ceva. "Intarzierile au avut drept cauza faptul ca „plecarea trenului din statie este conditionata de predarea calatorului catre echipa medicala."

Oficialii nu au explicat insa de ce in fiecare dimineata, trenurile circula la un interval de cel putin 2 minute, iar statiile sunt foarte aglomerate. Aceeasi oficiali nu au explicatii nici pentru lipsa de ventilatie din subteran care duce la cresterea temperaturii si a umiditatii la limite insuportabile.

La orele de varf vagoanele se supraaglomereaza iar instalatia de ventilatie nu mai face fata. Ca sa se mentinat un aer respirabil in vagoane, reprezentantii METROREX ii sfatuiesc pe calatori sa deschida un geam. Desi exista un plan de modernizare, Metrorex ar putea sa aduca 24 de trenuri noi pe magistrala M2, abia la jumatatea anului 2019.

 

UPDATE 10:50 Circulatia trenurilor de metrou a revenit la normal, dupa ce, marti dimineata, se consemnau intarzieri de pana la 15 minute din cauza ca trei femei au lesinat si au avut nevoie de interventia SMURD, informeaza Agerpres.

____________________________________

Potrivit reprezentantilor companiei Metrorex, la ora 8:42, la Piata Romana i s-a facut rau unei femei, la ora 8:57, in statia Piata Victoriei o alta femeie a lesinat in tren, un caz similar fiind inregistrat la ora 9:10 in Piata Victoriei.

"Trei femei au lesinat in trenuri, in statii diferite. In toate cele trei cazuri a fost chemat SMURD-ul si s-a constatat ca a fost vorba despre lipotimie. Intarzierile vin in urma faptului ca trenul (de metrou - n. r.) nu pleaca pana nu se acorda primul ajutor", au explicat, pentru AGERPRES, reprezentantii Metrorex.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO