Denunturile la DNA l-au scapat pe Dorin Cocos de arest in dosarul Microsoft. Gheorghe Stefan s-a decis si el sa coopereze

Ultima actualizare: 26-02-2015 06:50

Instanta suprema a dispus, luni, inlocuirea masurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu pentru Dorin Cocos, la propunerea procurorilor DNA, in dosarul "Microsoft".

In schimb, pentru Gheorghe Stefan, judecatorii au prelungit arestul preventiv. Totusi, primarul municipiului din Piatra Neamt vrea un regim mai usor, asa ca a hotarat sa coopereze. Luni dupa-amiaza, a fost audiat.

Vineri seara, fostul sot al Elenei Udrea, omul de afaceri Dorin Cocos, a fost dus la Inalta Curte de Casatie si Justitie si a recunoscut in fata judecatorilor toate acuzatiile care i se aduc.

Satul sa mai stea in arestul politiei, dar mai ales inspirat de tovarasii sai de suferinta din dosarul Microsoft, Nicolae Dumitru si Gabriel Sandu, Dorin Cocos s-a decis sa adopte "o atitudine sincera in fata anchetatorilor". Asa ca la ultimele sale vizite la DNA a scris cu mana lui denunturi dupa denunturi, oferindu-le procurorilor informatii pretioase despre alte personaje corupte din mediul de afaceri sau de pe scena politica.

Intre obligatiile impuse lui Dorin Cocos se numara interdictia de a parasi locuinta din Bucuresti fara a avea permisiunea procurorilor anticoruptie. De asemenea, Dorin Cocos nu are voie sa comunice, direct sau indirect, cu ceilalti inculpati din dosar, martori sau experti, precum si cu ceilalti participanti la comiterea infractiunilor pentru care este cercetat. Decizia nu este definitiva si poate fi contestata tot la instanta suprema.

Dorin Cocos nu poate parasi arestul Politiei Capitalei intrucat pe numele sau mai este emis un mandat de arestare preventiva, in dosarul Alinei Bica disjuns din cel privind despagubirea ilegala de la ANRP, in care este arestat si fiul sau, Alin Cocos, dar si fostul sef al DIICOT, iar fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu este cercetat sub control judiciar. In cazul lui Gheorghe Stefan, instanta suprema a decis sa admita propunerea procurorilor DNA de prelungire a arestarii preventive pe o perioada de 30 zile, incepand cu 26 februarie pana la 27 martie.

In acelasi dosar, judecatorii au dispus prelungire arestului la domiciliu pentru fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu si omul da afaceri Dumitru Nicolae, pentru 30 de zile, incepand cu 23 februarie pana la 24 martie. Nici in cazul lui Gheorghe Stefan, Gabriel Sadu si Dumitru Nicolae deciziile nu sunt definitive, putand fi contestate. Instanta suprema a analizat vineri propunerile anchetatorilor DNA privind masurile preventive pentru Dorin Cocos, Gabriel Sandu, Dumitru Nicolae si Gheorghe stefan, in dosarul "Microsoft", decizia fiind amanata pentru luni.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO