Inotatorul Avram Iancu, ultimul test inainte sa traverseze Canalul Manecii: "Am emotii si mi-e frica"

Ultima actualizare: 05-07-2014 07:17

O mare provocare il asteapta miercuri pe Avram Iancu, primul roman care vrea sa traverseze inot Canalul Manecii.

Sportivul din Petrosani a inceput o cursa de 20 de kilometri in apele Marii Negre, in conditii cat mai apropiate de cele pe care le va infrunta, la inceputul lunii august, in stramtoarea dintre Oceanul Atlantic de Marea Nordului. Daca totul va iesi bine, Avram Iancu va pleca spre Londra, pentru alte antrenamente dure.

Cursa a inceput in jurul orei 8 dimineata. Sportivul, care este bibliotecar in Petrosani, si-a propus sa inoate 20 de kilometri, intre statiunile Olimp si Saturn si retur. Inotatorul si-a propus sa se intoarca in golful de la Olimp in maximum 9 ore. Este o incercare mai usoara, pentru ca inotul in apa sarata a marii este mult mai facil decat in apa dulce.

Cursa nu a inceput, insa, fara o incalzire minutioasa, iar sportivul a fost supravegheat indeaproape de antrenor. "Incercam sa facem un test de anduranta, vrem sa vedem viteza de deplasare in Marea Neagra. Am emotii si mi-e frica", a spus Avram.

La fiecare ora inotata, sportivul se opreste cateva minute pentru hidratare. Antrenorul i-a pregatit apa, geluri proteice si cocktail-uri cu substante nutritive. Iar salvamarii, care il supravegheaza de pe tarm, au grija sa i le furnizeze.

Traversarea Canalului Manecii va avea loc in prima saptamana din luna august, atunci cand inotatorul de 27 de ani a primit aprobarea din partea Channel Swimming Association, singura organizatie abilitata sa ateste aceste incercari ale temerarilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO