Ingrijitoarele si paznicii unui centru din Dambovita, acuzati de trafic de minore. Schema prin care fetele erau racolate

Dată publicare: 24-09-2015 13:24
Dată actualizare: 27-09-2015 07:29


Scandal urias dublat de o ancheta a procurorilor DIICOT la un centru de minori din Dambovita. Doua ingrijitoare si doi paznici sunt acuzati ca au pus la dispozitia unor proxeneti mai multe fete, pe care le sileau sa se prostitueze.

Fetele erau scoase din institutie pentru asa-zise activitati culturale, dar erau duse de fapt la clienti. Ca sa poata ajunge si peste hotare, se pare ca unele minore se casatoreau de forma cu proxenetii.

Anchetatorii nu exclud ca in toata aceasta afacere sa fi fost implicati si sefii centrului de minori. Pana acum se stie ca reteaua era formata din 17 persoane - proxeneti si intermediari -care aveau legaturi stranse cu personalul centrului si stiau exact care sunt fetele care pot fi exploatate sexual.

Lista clientilor are peste 50 de nume, declara anchetatorii. Ei alegeau fetele, apoi acestea erau scoase din centru chiar de catre supraveghetori, chipurile pentru activitati culturale. Se pare ca 8 victime, cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani, au fost traficate in acest fel.

Alte adolescente ar fi fost exploatate sexual in Belgia si, ca sa poata pleca, s-au casatorit cu proxenetii, cu aprobarea scrisa a supraveghetorilor, care le erau tutori. Procurorii DIICOT Pitesti vor duce la audieri 60 de persoane.


VIDEO PROTVPLUS.RO