Inginerul disparut fara urma de cinci zile a fost gasit mort intr-o galerie a Salinei Turda. Ultima discutie cu parintii

06-07-2016 07:52


Au fost cautari disperate in Turda, unde un inginer de 36 de ani a disparut fara urma de vineri. A spus ca se intalneste cu niste prieteni, iar duminica dimineata masina lui a fost gasita cu motorul pornit langa un put de mina de langa Salina Turda.

Autoritatile, rudele si colegii lui de serviciu s-au mobilizat si au facut echipe ca sa il gaseacsa. Abia miercuri, cand in zona a ajuns un echipaj specializat in cautari de la Petrosani, a fost descoperit in galerie cadavrul barbatului.

Iliuta Razvan Valean avea 36 de ani si nu era casatorit. De doi ani lucra ca inginer la o firma care produce piese auto. Parintii l-au vazut ultima oara vineri seara.

Ilie Valean, tatal barbatului: "A venit acasa cu taxi si a zis 'stati linistiti, ma duc cu colegii la o bere. In seara asta nu dorm acasa, dorm la hotel'."

Colegii barbatului spun ca au observat vineri ca avea un comportament ciudat.

"Vineri am aflat de la colegi ca a fumat. El nu avea acest obicei, fiind si religios. Vineri a si injurat. Mi-a spus despre fosta lui prietena, ca a incercat sa ia legatura cu ea, sa se intalneasca la o cafea" - povesteste un coleg.

Sambata, desi trebuia sa lucreze, nu a mai ajuns la serviciu.

"Utima data am vorbit vineri, m-a sunat pe la opt si jumatate. Avea o atitudine pozitiva, nu a dat de inteles absolut nimic" - spune seful lui.

Seara, paznicii din zona Salinei Turda au vazut o masina pe un drum, in camp, aproape de un put de mina parasit. Soferul tot pornea si oprea motorul, dar nimeni nu s-a gandit la ceva rau. A doua zi dimineata, paznicii au observat, in acelasi loc, aceleasi autoturism, cu farurile aprinse si motorul pornit, asa ca au sunat la politie. Anchetatorii au gasit in autoturism telefonul de serviciu al barbatului. In scurta vreme, pompierii si alpinistii au verificat putul. Iar colegii de munca ai inginerului au participat si ei la cautarile extinse in zona.

Miercuri, o echipa de salvamontisti de la Petrosani, dotata cu echipament special, a reluat cautarile si dupa cateva coborari in adanc, la aproape 90 de metri, au gasit cadavrul barbatului. Imediat a fost anuntata si familia.

VIDEO PROTVPLUS.RO