Indiciile de pe Facebook care îi atrag pe hoți. Cum pot fi evitate furturile din apartamente

Ultima actualizare: 03-12-2019 17:57

Atenție ce povestiți pe Facebook despre planurile dumneavoastră de vacanță. Hoții abia așteaptă să capete câteva indicii, ca să știe unde să dea lovitura.

Chiar dacă aveți sisteme de înregistrare, nu sunteți feriți de probleme. O familie din Galați, de pildă, așteaptă de mai bine de o lună că polițiștii să-l prindă pe individul care a dat o spargere în casa lor și a furat bunuri în valoare de 10.000 de euro.

Lovitura a fost suprinsă de camerele de supraveghere montate în locuință. Imaginile au fost predate anchetatorilor, dar până acum nu se știe nimic despre suspect.

Furtul a fost comis în urmă cu cinci săptămâni şi toate mișcările hoțului au rămas înregistrate de camerele de supraveghere din apartament. În imagini apare hoţul, cu glugă pe cap. Intră în casă forţând un geam, răscoleşte apartamentul, fură mai multe obiecte de valoare şi apoi dispare cu o sacoşă. Potrivit proprietarului, care a predat filmarea Poliţiei, bunurile furate valorează aproximativ 10.000 de euro.

Proprietar apartament: „Am fost plecați în concediu iar când ne-am întors am găsit geamul deschis la dormitor și extrase foarte multe bunuri de o valoare destul de mare. O cantitate mare de aur și ceasuri de calitate. Cu o șurubelniță a deschis geamul , nu a durat mai mult de un minut și a intrat în casă. Credeți că a acționat la pont? Mai mult ca sigur da, pentru că casa nu a fost absolut deloc deranjată, au luat doar bunurile și atât.”

Polițiștii din Galați confirmă că investighează acest caz, dar încă nu au reușit să-l prindă pe hoț.

Reporter: „Ce v-au zis de la poliție?”

Proprietar apartament: „Că nu pot să-l identifice, camerele sunt de slabă calitate și nu au suficiente probe și dovezi să poată acționa. A trecut o lună și niciun răspuns... Sunt informată că mai sunt foarte multe cazuri în Galați, aceeași problemă, aceleași bunuri extrase dar nimeni nu a primit nici un detaliu”.

Între timp, specialiștii în securitate le recomandă tuturor celor care urmează să plece în concediu de sărbători să fie foarte prevăzători.

Ionel Vlad, specialist sisteme de securitate: „Ar fi indicată instalarea unui sistem video, dar acesta nu este de ajuns pentru că imaginile se procesează mai greu, indicată ar fi instalarea unui sistem de alarmă monitorizat într-un dispecerat al unei societăți de pază”.

Dacă veți pleca de acasă în vacanța de iarnă, aveți grijă să nu anunțați acest lucru pe rețelele de socializare pentru că nu faceți altceva decât să-i ajutați pe hoți să se orienteze.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO