Un copil a murit după ce a căzut în fosa septică din curtea bisericii, în timp ce-și ajuta tatăl


Ultimul update: Marti 03 Decembrie 2019 17:52
Data publicarii: Marti 03 Decembrie 2019 17:24
Categorie: Stiri actuale

Un copil de 8 ani din satul Buzd, judeţul Sibiu, a murit după ce a căzut într-o fosă septică, aflată în curtea bisericii.

Băiatul îşi ajută tatăl să aducă în casă lemne pentru sobă şi nu a observat că groapa plină cu mizerie nu era acoperită. A fost repede găsit, însă echipajul de urgenţă trimis la faţa locului nu a reuşit să-l readucă la viaţă.

Antonio s-a mutat în satul Buzd, împreună cu familia, de nici un an de zile, şi stătea într-o casă ce aparţine bisericii. Băiatul de 8 ani căra lemnele depozitate lângă un bazin colector în care se adună apa uzată de la căminul cultural, aflat în apropiere. A fost de-ajuns un pas greşit şi bietul copil a căzut în fosă.

Mătuşa copilului: „Şi a mers afară şi nu a durat 20-25 de minute durată, nu atâta, şi tot o strigat: Antonio! Prin curte, nici un copil. Când s-a uitat acolo, copilul acolo. Mami, măi, mami! A venit mama sa, l-o strigat pe vecinul de aci şi l-au scos afară."

Vecinii au sărit în ajutor, sperând că îl pot salva pe băiat. Au chemat şi ambulanța, iar medicii au început manevrele de resuscitare imediat şi le-au continuat pe drum către spital. DIn nefericire, eforturile lor au fost zadarnice.

Vecin: „Când ne-am dus acolo, copilul era în apă, cu faţa în jos. Şi am ajutat şi l-am scos afară."

Reporter: "Nu aţi reușit să-l mai resuscitați?"

Vecin: "L-am resuscitat dar efectiv copilul era mort, atâta tot."

Oamenii din vecinătatea căminului cultural spun că până acum câteva zile, acest bazin adânc de 2 metri, era protejat cu un capac metalic care a dispărut.

Teofil Hudea, administratorul căminului cultural: „Totul a fost în regulă. A fost capac metalic, cu ram[ metalică, cu lacăt închis. A avut un capac de tablă striată de 6 închisă cu capac. Nu pot să am idee cine l-a luat sau cum a dispărut, nu ştiu."

Vecin: „Avea capac cu balasmale din fier cu lacăt în capăt. Tablă, dar groasă de vreo 3 cm, grea."

Reporter: "Cum a reuşit copilul să o deschidă?"

Vecin: "Nu copilul, asta nu mai era acolo, furată de careva."

Poliţiştii au deschis un dosar penal de ucidere din culpă.

 

Un băiat de 9 ani a fost ucis de tată în timpul unui ritual de exorcizare
Copil de 7 ani mort după ce a căzut într-un canal în Sibiu
Cel mai tânăr antreprenor din România, la doar 22 de ani. Vrea să curețe societatea de rău-platnici
VIDEO PROTVPLUS.RO