Incidente grave pe litoral. Un barbat a murit si doi sunt in stare critica, dupa ce au ignorat avertismentele salvamarilor

Ultima actualizare: 27-06-2016 07:18

Vara este abia la inceput, insa pe litoral curg problemele. Un barbat a murit, iar alti doi sunt in stare critica la spital, dupa ce s-au avantat in apa la Constanta si Mamaia. Din pacate pentru ei, au ignorat avertismentele salvamarilor.

Primul caz a fost noaptea trecuta, pe plaja Modern din Mamaia. Un barbat baut a facut baie in mare aproape de miezul noptii. Aproape a fost inghitit de apa cand a fost vazut de un fost salvamar aflat pe plaja.

De altfel acesta i-a si facut manevrele de resuscitare pana la venirea ambulantei. Din pacate, omul in varsta de 50 de ani nu a mai putut fi salvat. Pe aceeasi plaja, vineri, cel mai probabil unui barbat de 81 de ani i s-a facut rau in timp ce facea baie. I s-au facut manevrele de resuscitare, si-a revenit, dar a fost dus la spital. Cel de-al treilea caz a fost in vineri dimineata, in Mamaia.

Martorii povestesc cum, inainte de venirea salvamarilor pe plaja, tanarul a sarit de pe pasarela de mai multe ori, desi acest lucru e strict interzis. A fost vazut de cativa turisti, dar oamenii nu s-au gandit nicio clipa ca barbatul isi pune viata in pericol.

Paramedicii ISU i-au acordat primul ajutor, au facut manevrele de resuscitare, iar barbatul a fost dus in coma la spital, unde medicii au constatat ca are mai multe vertebre rupte, semn ca saritura i-a fost fatala. Salvamarii trag un semnal de alarma.

Alin Lupu, salvamar: "Sa se uite la foisorul salvamarului, sa vada ce steag este arborat, in primul rand sa nu se imbaieze in afara programului in care ei nu sunt supravegheati de salvamari".

Daca vreti o vacanta fara incidente, nu ignorati semnele care va avertizeaza ca inotul este interzis. In plus, chiar daca marea este linistita, iar valurile nu sunt mari, tineti cont de curenti, care pot fi inselatori si va trag in larg, dincolo de geamanduri.

Vara aceasta, in premiera, in 4 statiuni au aparut corturi de prim ajutor cu paramedici SMURD, iar de pe apa si uscat acestia vor beneficia de suport de la senilate, nave de salvare si ambarcatiuni de interventie rapida. Anul trecut 25 de oameni au murit inecati.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO