Incidenţa cumulată a cazurilor de Covid-19 în Bucureşti a trecut de 4

Ultima actualizare: 25-09-2021 10:42
coronavirus
Shutterstock

Incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 în Bucureşti a trecut de 4 sâmbătă.

 

Conform datelor transmise de Prefectura Capitalei, sâmbătă, incidenţa cazurilor de COVID-19 a ajuns la 4,1 la mia de locuitori.

Vineri, incidenţa îmbolnăvirilor era 3,77 la mie.

Capitala a intrat în scenariul roșu. În ce situații este nevoie de certificatul verde
 

Comitetul pentru Situații de Urgență a impus restricții mai dure, care se aplică deja, din noaptea de vineri spre sâmbătă.

Activitățile de recreere, spectacolele, dar și nunțile sunt vizate de noi reguli, iar certificatul verde digital a devenit obligatoriu.

Începând de sâmbătă, bucureștenii care vor să meargă în localuri, acoperite sau în aer liber, trebuie să respecte noi reguli.

Accesul se face doar în baza certificatului verde, documentul ce atestă fie că o persoană este vaccinată și au trecut mai mult de 10 zile de la rapel, fie trecerea prin boală ori deținerea unui test Covid cu rezultat negativ.

Regulile se aplică și la intrarea în cinematografe, săli de spectacole, dar și la nunți. Copiii cu vârste între șase și 12 ani nu au nevoie de testare dacă merg cu părinții, dar sunt și alte reguli ce trebuie respectate.

În primul rând, accesul la terase dar și în restaurantele și cafenelele în interior este permis până la jumătate din capacitatea maximă a spaţiului între orele cinci dimineața și două noaptea.

Și accesul în cinematografe, săli de spectacole sau concerte este permis cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie.

Nunțile sau botezurile vor fi organizate cu un număr de cel mult 200 de persoane în interior şi cu asigurarea unei suprafeţe de minimum doi metri pătrați pentru fiecare persoană.

Mariana Stancu Țipișcă, purtător de cuvânt Prefectura Capitalei: ”S-a reglementat având în vedere că s-a atins această rată a incidentei, este peste 3 la mia de locuitori. S-au pus în aplicare masurile prevăzute de hotărârea de Guvern 932 din 2021, cele referitoare și la certificatul digital.”

Inițial, autoritățile au luat în calcul aplicarea restricțiilor incepând de luni, 27 septembrie, însă, după șapte ore de discuții, oficialii au decis că acestea vor intra în vigoare de sâmbătă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO