Incendiu violent în Bragadiru. Pompierii încă nu au lichidat toate focarele

Ultima actualizare: 31-07-2020 19:55

Sunt aproape 24 de ore de la izbucnirea unui incendiu devastator în Bragadiru, lângă București, iar pompierii încă nu au lichidat toate focarele. Halele nu aveau autorizație de securitate la incendiu, iar proprietarul riscă să fie amendat.

Flăcări violente au cuprins două hale cu cereale, în care se aflau și recipiente cu substanțe periculoase. 29 de autospeciale au fost în misiune. Date din anchetă arată că societatea căreia îi aparțin depozitele funcționa fără autorizația ISU de securitate la incendiu.

Autospecialele au fost trimise în sprijin de prin toate părțile orașului, dar și din alte județe. Zeci de pompieri au lucrat în schimburi, pentru a lupta împotriva flăcărilor violente care le-au dat multe bătăi de cap, preț de ore bune.

Traficul rutier din zonă a fost restricționat. Mai multe ambulanțe au fost la fața locului, pentru orice eventualitate, însă din fericire nu a existat nicio victimă. Pagubele materiale sunt însă foarte mari, iar autoritățile încearcă să afle dacă incendiul a fost provocat de o mână criminală sau dacă a izbucnit de la vegetația uscată din apropierea halelor.

Focul a pornit că din senin la ora 18, iar un angajat al firmei a dat imediat alarma. Până la sosirea pompierilor, angajații au încercat să stingă flăcările și să salveze cât mai multe dintre materialele care se aflau în interior, însă fără succes, oamenii fiind nevoiți să se adăpostească la siguranță și să evite să respire din fumul negru și toxic.

Inițial pompierii au trimis la fața locului 15 autospeciale, dar pentru că la 40 de minute de la izbucnirea incendiului acesta nu putea fi stăpânit, pompierii au suplimentat numărul autospecialelor

Tânăr: „Au luat extinctoare, ce au putut, au fugit în spate, am sunat la pompieri, dar până au venit pompierii deja s-a propagat. Eu am văzut din spate, nu din clădire, pe urmă s-a extins. Noi avem în spate gardul, e vegetație, pe urmă vine calea ferată.”

Bărbat: „Odată a luat foc, nu știu de ce sau cum, am terminat programul și voiam să închidem și am auzit că este incendiu.”

Daniel Vasile, purt.cuv. ISUBIF: „Incendiul s-a manifestat la două hale pe o suprafață de aproximativ de 5.000 de metri pătrați. Incendiul s-a extins și la alte spații învecinate, inclusiv silozuri în care se găseau depozitate cereale.”

Focul, care inițial a izbucnit în exterior, a cuprins imediat două hale, iar fumul dens a putut fi observat de la șapte km distanță.

Pompierii vor verifica și imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonă, pentru a stabili cum au izbucnit flăcările. Proprietatul societății comerciale nu avea autorizație de securitate la incendiu și poate primi o amendă între 20.000 și 50.000 de lei.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO