Incendiu la un depozit de deşeuri din Capitală. În interior se aflau butelii şi recipiente sub presiune
Un incendiu de proporții a cuprins, sâmbătă după-amiază, mai multe containere cu materiale reciclabile aflate într-un Remat din cartierul Militari.
Focul violent a provocat un nor toxic, care a acoperit o bună parte din această zonă. Autoritățile au evacuat două blocuri învecinate înainte ca oamenii să aibă de suferit. Comisarii Gărzii de Mediu vor demara o anchetă la compania, care patronează depozitul.
Col. Irinel Precup, Prim Adjunct al șefului ISU București: "Având în vedere că fumul era pe verticală, deci nu s-a pus problema să dăm RO-ALERT, pentru RO-ALERT-ul se referă la tot sectorul, deci nu era cazul, pentru că era o zonă limitată, de aproape 600-700 de metri, am evacuat cele două blocuri. Măsurătorile care au fost determinate au constatat că numai în zona incendiată depășește concentrația de monoxid de carbon, în rest, concentrația este OK".
Alegeri 2024
10:11
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
10:04
De ce relațiile României cu Ucraina și Rep. Moldova s-ar putea înrăutăți după alegeri. Semnalul de alarmă tras de Politico
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
Octavian Berceanu, șeful Gărzii Naționale de Mediu: "Astfel de REMAT-uri şi depozite în proximitatea locuinţelor nu au ce căuta. Sunt un pericol real, categoric pentru populaţie, pentru sănătatea noastră şi trebuie să ne uităm cum dăm autorizaţii acestor depozite de orice tip care aduc deşeuri periculoase la numai doi metru de clădirile de locuinţe. Cred că nu au ce căuta în niciun oraş din România astfel de REMAT-uri în cvartalele de blocuri. E clar că ele trebuie duse în altă parte şi vom face demersuri că aceste lucruri să se întâmple".
Vâlvătaia le-a dat bătăi de cap pompierilor aproximativ două, iar emoțiile acestora au fost destul de mari, pentru că flăcările deveneau din ce în ce mai agresive, în ciuda faptului că păreau să fi izbucnit într-o zonă în care nu s-ar fi aflat materiale inflamabile. Temerea cea mare a fost că va ajunge într-o zonă în care erau depozitate butelii cu oxigen. A fost nevoie de intervenția a aproape 20 de autospeciale cu apă și spumă. La câteva ore după stingerea incendiului, mirosul încă se mai putea resimți în zona învecinată. Rămâne de văzut ce anume a provocat acest incendiu, dacă este vorba sau nu despre o neglijență, dar mai ales dacă autoritățile de mediu vor decide închiderea centrului.