În Suceava, oamenii s-au trezit cu un zid în fața geamurilor. Cum a explicat primarul

Dată publicare: 30-06-2019 08:26
Dată actualizare: 30-06-2019 08:53


Situaţie incredibilă pentru locuitorii unei străzi din Suceava. Oamenii s-au trezit cu un zid în fața porții, după ce autorităţile au efectuat lucrări de reabilitare.

Situaţie incredibilă pentru locuitorii unei străzi din Suceava. Oamenii s-au trezit cu un zid în fața porții, după ce autorităţile au efectuat lucrări de reabilitare.

Şoseaua a fost înălţată pentru crearea unui terasament, iar zidul de sprijin trece pe alocuri de geamurile caselor.
Unii proprietari s-au văzut nevoiți să improvizeze scări pentru a putea ieși din curți.

Reabilitarea străzii a început vara trecută, iar pe anumite porţiuni a fost nevoie de crearea unui terasament pentru dirijarea apelor pluviale. În unele cazuri, şoseaua se ridică şi la aproape doi metri.

Localnică: "Gardul era aşa, la nivelul ăla, şi l-o înălţat până sus, până acolo. Nu mai avem nici gard, nu mai avem nimic. Şi uitaţi, pe cabluri ieşim în stradă. Toată apa când ploua vine încoace că-i panta asta."

Localnicii spun că până anul trecut strada a fost pietruită. După începerea lucrărilor, au apărut şi problemele.

Localnic: "De mai mult timp tot se punea pietriş pe stradă şi s-a înălţat drumul foarte mult. Acum, în loc să escaveze şi să facă o fundaţie la drum, au pus asfaltul pe deasupra şi s-a înălţat."

Autorităţile sunt la curent cu situaţia şi susţin că problemele apărute vor fi rezolvate prin crearea unor cai de acces pietonal.

Marian Andronache, viceprimar al municipiului Suceava: "De la bun început, din proiectare, se ştia că o să apară ceva diferenţe de nivel pentru că e o stradă destul de sinuasa, cu diferenţe de nivel. A avut loc discuţia cu constructorul şi şi-a asumat unele lucrări pentru că locuitorii să poată ieşi fără probleme, pietonal. Există soluţii pentru a rezolva şi accesul auto."

Proprietarii de autoturisme, nevoiţi să-şi lase maşinile în stradă, sunt hotărâţi însă să dea constructorul în judecată.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO