Localitatea din România care s-a specializat în creşterea trandafirilor. Cât se câştigă

Dată publicare: 30-06-2019 08:10
Dată actualizare: 30-06-2019 08:17


Explozie de miresme și culori în Alba, la cea mai mare paradă a trandafirilor. Grațioasele flori în zeci de culori, cu un miros amețitor, au atras toate privirile vizitatorilor. La fel de apreciat a fost și siropul de trandafiri.

Localitatea Ciumbrud din judeţul Alba este renumită în toată ţara pentru cultivarea acestor flori. De mai bine de 19 ani, aceasta familia cultiva trandafiri. După atâţia ani de trudă, oamenii spun că profitul este unul pe măsură.

Un localnic cultivă peste 180 de soiuri pe o suprafaţă de două hectare, iar o parte din producţie se duce la export. Străinii aleg trandafirii romaneşti pentru calitatea şi preţul bun.

"Am avut exporturi efectiv în Polonia, în Ungaria. Anul acest speram să avem o cantitativ la 80-90 de mii de butaşi am investit masiv şi speram să recoltăm."

Pentru că sunt la curent cu ultimele tendinţe, soţii Tamaş au cultivat cele mai căutate soiuri - roz deschis, cremul deschis şi roşu-vişiniu.

Pe lângă mirosul ameţitor, vizitatorii s-au bucurat şi de aromă siropului obţinut din petale de trandafir.

Cei prezenţi au fost foarte încântaţi de paradă graţioaselor flori şi mulţi dintre ei au plecat acasă cu buchete de trandafiri. Roşii, galbeni, albi, urcători sau pitici, la final toată lumea a ajuns la aceeaşi concluzie - trandafirii sunt cele mai frumoase flori din lume.


VIDEO PROTVPLUS.RO