În Republica Moldova nu se mai găsește motorină la benzinării. Autoritățile spun că și explozia de la Petromidia este de vină

Ultima actualizare: 23-07-2021 11:59
În Republica Moldova nu se mai găsește motorină la benzinării. Autoritățile spun că și explozia de la Petromidia este de vină
Agora

Mai multe benzinării din Chișinău nu mai aveau vineri motorină pe stoc, iar autoritățile din Republica Moldova spun că de vină ar fi și explozia de la Rafinăria Petromidia.

 

Cel puțin trei lanțuri de benzinării din Chișinău nu au afișat vineri prețuri la motorină întrucât au rămas fără acest combustibil pe stoc din cauza unor deficiențe de alimentare la nivel național, scrie Agora.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) nu a ieșit deocamdată cu o explicație oficială, dar la ultima sa ședință, atunci când s-a luat decizia de modificare a marjei comerciale pentru vânzarea angros a produselor petroliere, se menționa că incidentul produs la Rafinăria Petromidia din Năvodari ar fi provocat lipsuri în alimentarea cu combustibil a țării.

„Au apărut factori care perturbează situația de pe piața produselor petroliere, care nu țin de ANRE și instituțiile statului, cum ar fi explozia de la rafinăria din Năvodari. O rafinărie din Grecia și-a sistat activitatea. S-au produs schimbări în regulile de comerț cu Belarus. Suntem în lipsuri în regiune de unde se alimentează Republica Moldova. Ca să nu admitem o penurie de produse petroliere, Agenția s-a autosesizat și vine cu o soluție de intervenție minimală în Hotărârea adoptată anterior, ca să relaxăm modalitatea de import și vânzarea angro către companiile petroliere sau alte companii cum ar fi Exdrupo, agențiile de transport etc”, a declarat directorul ANRE Eugen Carpov.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO