O femeie din Galați și-a abandonat pe stradă copilul de 4 ani. Ultimele cuvinte pe care i le-a spus

Ultima actualizare: 24-07-2021 09:45

Poveste tulburătoare petrecută în Galaţi. O femeie de 29 de ani şi-a abandonat pur şi simplu copilul de 4 ani, după ce ar fi cerut disperată ajutorul celor de la Protecţia Copilului din oraş.

Angajaţii au trimis-o însă în Constanța, acolo unde are domiciliul. Cazul ridică mari întrebări cu privire la procedurile instituţiilor care trebuie să protejeze drepturile copiilor.
Procurorii au plasat-o pe femeie sub control judiciar şi o cercetează pentru abandon în familie.

Cineva a anunţat la 112 ca pe o stradă din Galaţi un copil de aproximativ 4 ani plânge după mama lui. Autorităţile au aflat că femeia chiar l-a lăsat lângă stadionul Oţelul. Uterior a luat un microbuz care dus-o până în comuna Cudalbi, aflată la 55 de km distanţă.

Ultimele cuvinte pe care copilul le-a auzit de la mama lui au fost că merge să îi cumpere un covrig şi că îl roagă să o aştepte. Poliţiştii au găsit-o, după o jumătate de zi de căutări, în casa iubitului său. La audieri le-a explicat anchetatorilor că a recurs la un gest disperat pentru că nu a primit spijin de la Protecţia Copilului Galaţi, unde fusese chiar joi dimineaţă.

Vasile Lungu, tatăl concubinului femeii: „Am luat-o la întrebări şi mi-a spus “da, m-am dus la Casa Copilului, la Galaţi, şi mi-au spus să mă duc la Mangalia. Ea l-a abandonat, că n-are condiţii, ca la maică-sa nu se mai duce, că îi e frică că o duce la cerşit iar, că o prind cămătarii.”

Cei de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Galaţi au urmat procedurile, fără să anticipeze că mama chiar îşi va abandona băieţelul.

Copilul a fost plasat în regim de urgenţă la un asistent maternal şi, conform legii, urmează să fie preluat de un altul din judeţul Constanța.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO