Ultima "pomana" gandita de senatori. Cristiana Anghel: "Unii nu sunt oameni, sunt diavoli cu fata umana"


Ultimul update: Vineri 09 Septembrie 2016 06:52
Data publicarii: Marti 06 Septembrie 2016 19:23
Categorie: Stiri Politice

Marti, senatorii au votat pentru scutirea pensionarilor de plata asigurarilor sociale. Aplicarea unei asemenea legi ar costa Romania aproximativ o jumatate de miliard de euro anual, in condintiile in care bugetul nu mai face fata cheltuielilor actuale.

Nu trece o zi fara ca parlamentarii sa nu-si aduca aminte cat de greu o duc romanii. Din pacate, se intampla doar in prag de campanie electorala si pe bani multi, de la bugetul de stat.

O data la patru ani, in prag de alegeri, parlamentarii se arata interesati de soarta celor peste cinci milioane de pensionari din Romania. In speranta ca le vor obtine votul si de data asta, senatorii au decis sa ii scuteasca pe toti de plata impozitului de 16% si a contributiei de asigurari sociale de 5,5%.

Guvernul a anuntat ca nu sustine legea care ar aduce un deficit la bugetul de stat de 2,2 miliarde de lei pe an.

Mihai Fifor, liderul senatorilor PSD: "Noi vom sustine aceasta lege pe care o asteapta toata lumea".

Dorin Dobra, viceliderul senatorilor PNL: "Daca puteti, mai ponderati putin populismul asta!"

Dezbaterile din Senat au degenerat intr-un scandal cu atacuri la persoana, intre tabara pro si cea contra legii.

Cristiana Anghel, senator ALDE: "Dumneavoastra nu aveti bunici, nu aveti parinti, nu aveti vecini, nu aveti niciun Dumnezeu?!"

Marinica Dinca, senator PNL: "Nicule, mai da-le 100 de lei!".

Cristiana Anghel, senator ALDE:" Unii nu sunt oameni, sunt diavoli cu fata umana! Nu ma uit la dumneavoastra, eu nu vad, astia sunt ochelarii de citit... hahahahahahaha. Nu stiu cum, Doamne, iarta-ma, v-au votat oamenii pe unii de ati ajuns in Parlamentul Romaniei".

Fost ministrul al Muncii, Mariana Campeanu a incercat sa ii convinga pe colegii sai parlamentari ca neimpozitarea pensiilor de peste 1.050 de lei si elimarea platii CAS-ului ar fi un dezastru pentru bugetul de stat.

Mariana Campeanu, viceliderul senatorilor PNL:" Deficitul la fondul de pensii este de 4 miliarde de euro, adica 2,6% din PIB. Un pensionar care are 100 de milioane primeste 16 milioane in plus, in fiecare luna. Oare pentru cine faceti aceasta lege. Pentru dumneavoastra?!"

PSD si ALDE au asigurat majoritatea care a votat proiectul. Ultimul cuvant il vor avea deputatii, care vor dezbate si vota actul normativ in plina campanie pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie.


 

VIDEO PROTVPLUS.RO