În Gorj, peste 150 de persoane cu handicap, inclusiv cu însoțitori, au permis de conducere. Anunțul prefectului județului
Prefectul judeţului Gorj, Iulian Popescu, a anunţat, luni, că va sesiza în cursul zilei Direcţia Generală Anticorupţie şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean.
Sesizarea vizează situaţia celor 170 de persoane care, cu toate că sunt încadrate într-un grad de handicap, au permise de conducere valabile.
Prefectul a anunţat, într-o conferinţă de presă, că a aşteptat ca să aibă toate datele complete la persoanele respective, punctând că prejudiciul creat statului în urma acestor nereguli este "exorbitant" şi că trebuie recuperat.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
În context, el a reiterat cazul unui bărbat din comuna Runcu, încadrat în urmă cu 20 de ani, în 2004, într-un grad de handicap, dar care figurează cu permisul de conducere valabil până în 2027, respectivul preschimbându-şi documentele de trei ori în acest interval.
"Voi trimite în cursul zilei documentele către Direcţia Generală Anticorupţie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj. (...) Am aşteptat ca să am toate datele solicitate - data la care au fost încadraţi pentru prima oară în grad de handicap, de câte ori au fost pentru preschimbare. Este un prejudiciu foarte mare. (...) Vă dau exemplul unui bărbat din comuna Runcu, încadrat în grad de handicap în 2004, inclusiv cu însoţitor. Între timp, s-a prezentat şi şi-a schimbat permisul de conducere de trei ori. Aici este vădită o problemă penală, iar dacă aş face calculul sumelor primite până acum, sumele sunt exorbitante. Nu e vorba numai de banii primiţi direct de la stat, ci şi de facilităţile acordate de administraţiile locale de-a lungul timpului, scutiri de taxe, impozite. Toţi aceşti bani trebuie recuperaţi pentru că este un prejudiciu foarte mare şi vreau ca să se tragă un semnal de alarmă", a spus Iulian Popescu.
Totodată, el a adăugat că va extinde ancheta privind încadrările în grade de handicap şi la alte deficienţe, inclusiv cele psihiatrice şi cele de lipsa acuităţii auditive, care sunt incompatibile cu deţinerea permisului de conducere.
În urmă cu aproximativ o lună, Prefectura Gorj a demarat o anchetă pe baza unor informaţii conform cărora, în judeţ, mai multe persoane încadrate cu handicap pe probleme de vedere, în diverse grade de handicap, au, în acelaşi timp, permis de conducere.
Detaliile au fost făcute publice după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, în urma unor percheziţii ale DGA privind eliberarea de pensionări anticipate pe caz de boală, în acest caz fiind făcute mai multe reţineri, organele de control au mers către zona controalelor medicale, în speţă a permiselor de conducere.